Sekulić za SK: Nadam se da ću biti spreman za Kinu

FIBA World Cup 16. avg 201913:17 > 13:22
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore odigrali su prvi meč na izuzetno kvalitetnom turniru u Lionu. Bili su bolji rival od domaćina Francuske. Vodili su uoči poslednje deonice sa 59:51, ali su se na kraju radovali Francuzi.

Ljubitelji košarke u Crnoj Gori i selektor Zvezdan Mitrović imali su razloga za zadovoljstvo, jer je ekipa u Lion stigla samo dva dana posle napornih bazičnih priprema, sa samo jednom kontrolnom utakmicom u rukama i nogama i to protiv Asvela. Slede dueli sa Argentinom i Brazilom, a pomno se prete i vesti iz Crne Gore gde je ostao iskusni Blagota Sekulić koji je na pomenutoj utakmici sa Asvelom koju je Crna Gora dobila sa 77:58, doživeo povredu stopala.

Povezano

Povreda nije teže prirode, ali zahteve vreme da sve dođe na svoje mesto. Tu je upravo i problem, jer vremena nema mnogo. Međutim, raduje me da je situacija bolja iz dana u dan. Otok je sve manji, maksimalno slušam savete lekara i terapeuta i nadam se da ću biti spreman da se priključim saigračima kada se vrate iz Liona, nadam se da ću biti spreman da krenem sa njima put Kine gde ćemo imati poslednje provere pred Mundobasket. Na kraju, iskreno se nadam da ću uspeti da se oporavim i da ću biti deo tima na Svetskom šampionatu“, naglasio je Sekulić, koji je pomno pratio dešavanja na meču protiv Francuske i nastavio:

Mnogo puta smo već naglasili da smo samim plasmanom na Mundobasket ostvarili ogroman uspeh. Isto tako smo naglasili da smo uvereni da možemo i da imamo šta da kažemo i pokažemo u duelima sa najboljim selekcijama planete. Utakmica sa Francuskom je potvrdila da imamo razloga da budemo optimisti i da će Crna Gora kao i tokom kvalifikacija svakom rivalu biti izuzetno neugodan rival“.

Crna Gora će u grupnoj ili ti prvoj fazi takmičenja igrati protiv Grčke, Brazila i Novog Zelanda.

Ime rivala nam nije bitno. Za nas je svaka utakmica do Svetskog prvenstva finale. Sa takvim pristupom ćemo ući i u duele na Mundobasketu. Da li će to biti dovoljno da prođemo u drugu fazu? Svi se nadamo da hoće. Protiv Francuske se videlo da Crna Gora ima kvalitet, da može mnogo. Momci su bili konkurentni jednoj od najboljih selekcija planete. Ono što sam siguran je da neće poleteti posle utakmice sa Francuzima. Ekipa koju krasi pozitivna energija i timski duh će čvrsto ostati na zemlji, svesna da nas očekuje još mnogo posla do početka Mundobasketa, na kojem ćemo u svakom meču igrati kao da je finale, na kojem ćemo u svakom duelu bez obzira na ime rivala težiti pobedi“.

Košarkaši Crne Gore će na turniru u Lionu odmeriti snage sa Argentinom i Brazilom. Zatim sledi povratak u Podgoricu, nastavak priprema, pa polazak u Kinu. Iluzorno je trošiti reči koliko bi Blagota Sekulić značio timu Crne Gore na Svetskom šampionatu. Ljubitelji košarke u Crnoj Gori se kao i Blagota Sekulić, nadaju da će biti spreman.