Crna Gora bez Vučevića poražena od Brazila

FIBA World Cup 17. avg 201920:19 > 20:20
fiba.basketball

Košarkaši Brazila pobedli su Crnu Goru sa 80:69 na turniru u Lionu. U meču koji je bio težak za obe selekcije jer će odmeriti snage i na Mundobasketu bolje su se snašli izabranici Ace Petrovića.

Brazilci su dominirali od prvog do poslednjeg minuta. Uglavnom se igralo po principu trči i šutiraj, odbrana i postavki odbrana nije bilo jer su pomenuti Petrović i selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović skrivali karte za mnogo važniji duel koji sledi u Kini.

Crna Gora, u čijem sastavu nije bilo Nikole Vučevića koji se odmarao, već je posle prve deonice položila oružje jer je na semaforu pisalo 25:12. Do kraja utakmice, Brazil je kontrolisao dešavanja na parketu i bez ikakvih problema je stigao do pobede.

Najefikasniji u sastavu Brazila bili su Viktor Benite sa 21 poenom, Anderson Varežao sa 18 i Aleks Garsija sa 13 poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu bili su Milko Bjelica sa 15, Nemanja Radović i Petar Popović sa po 10 poena.

Brazil je na turniru u Lionu pobedio Argentinu i Crnu Goru, a poražen je od Francuske, dok je Crna Gora doživela sva tri poraza.

Izabranici Zvezdana Mitrovića pripreme nastavljaju u Podgorici, a finalnu proveru pred Mundobasket, imaće na turniru u Kini na kojem će igrati protiv Irana, Nigerije i Poljske.