Bjelica: Moramo više da se poštujemo, možemo bolje

kss.rs

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica istakao je da ga nijedan rezultat na Svetskom prvenstvu ne bi iznenadio, s obzirom na to da više reprezentacija konkuriše za šampionsku titulu.

Srbija je u nedelju osvojila Akropolis kup, pošto je savladala Grčku posle produžetka. Izabranici Aleksandra Đorđevića na taj način su zadržali maksimalan učinak u pripremnom periodu, u kome ne znaju za poraz.

„Dobro je, ali i dalje ne igramo onako kako želimo. Još je rano, verujem da će sve biti kako treba kada počne prvenstvo“, kazao je Bjelica u Atini za Talk Basket.

„Moramo više da se poštujemo. Kad to kažem, mislim da poštujemo svačiji način igre. U ekipi je toliko dobrih igrača, ali treba da igramo timski. Moramo više da komuniciramo. Međutim, sve je to normalno s obzirom na to da smo malo vremena proveli zajedno. Na kraju, najvažnije je da ostanemo zdravi. Do sada smo ostali bez Dragana Milosavljevića, a još se ne zna sasvim kakva je situacija sa Milošem Teodosićem.“

Od Srbije se očekuje mnogo na predstojećem planetarnom šampionatu.

„Konkurencija će biti jaka. Sve je moguće. Ništa me ne bi iznenadilo, jer mnogo igrača neće igrati za Sjedinjene Države. Ipak, oni su i dalje prvi favorit. Tu su Španija, Francuska, Australija, Grčka… Svi se oni bore za medalje, iako neki ne žele da priznaju.“

Na pitanje da li je to što Nikola Jokić i on igraju u NBA dokaz da je talenat isto toliko važan koliko i fizička sprema, Bjelica je odgovorio:

Povezano

„Da, to je dobro za košarku zbog načina na koji igramo, oslanjamo se na talenat.“

Govorio je Nemanja i o svojoj ulozi u najjačoj ligi sveta i šansama da se jednog dana vrati u Evropu.

„Tu sam već četiri godine, pronašao sam svoje mesto. Osećam se odlično u Sakramentu. Imamo mlad tim i jednog dana ćemo se boriti za titulu šampiona. Ne znam da li bih se vraćao u Evropu, voleo bih da karijeru završim u NBA, ali nikad se ne zna“.

Srbija 20. avgusta putuje u Kinu, gde je očekuje još jedan kontrolni turnir na kome će igrati sa Italijom, Novim Zelandom i Francuskom.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta.