Ernangomes: Želimo da nastavimo niz medalja

FIBA World Cup 20. avg 201910:03 > 10:05
Harry How/Getty Images

Centar reprezentacije Španije Vili Ernangomes kaže da je jedva čekao da se priključi nacionalnom tim na pripremama za Svetsko prvenstvo u Kini.

“Zaista se osećamo kao da smo porodica, volimo da smo zajedno i da se skupa borimo u dresu Španije. Veliko je drugarstvo unutar tima, sjajna hemija, jedinstveni smo i to je naša najveća snaga, nikada ne odustajemo“, kaže 25-godišnji Ernangomes za zvanični sajt FIBA.

U timu je i Vilijev rođeni brat Uanćo, član Denver Nagetsa.

“Već nedeljama smo razgovarali o ovome i konačno smo zajedno na istom zadatku i radimo ono što najviše volimo – igramo košarku i predstavljamo svoju zemlju. Ne viđamo se često tokom sezone, zato je ovo još bolji osećaj. Želimo medalju“.

Povezano

Furija je u grupi sa Tunisom, Portorikom i Iranom.

“Izjednačena grupa, svi mogu u drugi krug, moramo da poštujemo svakog protivnika. Mi smo jedan od najboljih timova na svetu, tako da svako želi da nas pobedi. Moraćemo da budemo fokusirani kako bismo sa sve tri pobede prošli dalje. Uvek postoje iznenađenja na velikim takmičenjima kada neki favorit izgubi, a mi ne želimo da budemo ti“, ističe centar Šarlot Hornetsa i dodaje:

“Osvojili smo zlato na EP 2015. godine, bronzu na OI u Riju, zatim bronzu na EP 2017, cilj nam je da nastavimo sa medaljama. Ambiciozni smo, moramo da se borimo i da ostanemo u Kini do 15. septembra, kada je finale. Još sam mlad, ali nekoliko godina igram za reprezentaciju, želim još medalja i želim da budem pravi primer mlađima“.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra, a sastave grupa pogledajte OVDE.