SP: Crna Gora krenula u Kinu, svaki meč je finale

FIBA World Cup 20. avg 201919:34 > 19:38
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore krenuli su put Kine gde će posle kontrolnog turnira i mečeva sa Iranom, Nigerijom i Poljskom debitovati na Svetskom prvenstvu.

Rivali u prvoj fazi takmičenja su Grčka, Brazil i Novi Zeland. Pritiska i imperativa nema, ali se svi u taboru Crne gore nadaju plasmanu u drugu fazu takmičenja.

Povezano

Probaćemo da napravimo dobar rezultat. Momci su pokazali zaista izuzetan pristup, dali su sve što su imali i daće sve od sebe na takmičenju.Za nas je svaki meč na Mundobasketu finale”, rekao je selektor Zvezdan Mitrović i nastavio:

Naš najjači adut će biti pozitivna energija, timski duh i ogroman motiv. Nastojaćemo da dobijemo što više utakmica i da pokušamo da prođemo u drugi krug, što bi bila senzacija ravna samom plasmanu na prvenstvo.”

Crna Gora je doživela tri poraza na turniru u Francuskoj, od domaćina, Argentine i Brazila.

Bilo je bolje nego što sam očekivao, a nije alibi ni za igrače ni za nas. Pokazalo se da je problem to što je Nikola Ivanović, naš prvi organizator igre, propustio veliki deo prošle sezone. On je ušao u ritam, ali važno je njegovo fizičko stanje. Pomagaće Nidam, videćemo Čarapić kako će se snaći, tu je i Popović. Naši igrači nemaju mnogo velikih mečeva, ali ovo je velika šansa za njih, prilika da se proslave, da od talentovanih momaka, postanu zvezde”, naglasio je Mitrović i dodao:

Mi nismo tim koji može da igra tranzicionu košarku, da trči i šutira. I na tri kontrolna meča, kada smo se postavili pet na pet, imali smo dobar rezultat. Kad je krenula tranzicija, mi nemamo tu snagu. Trudićemo se da igramo agresivno i čvrsto, da kontrolišemo skok, i da uđemo u pravi rat, pet na pet. U takvoj igri imamo šansu, možemo da se nadamo uspehu i plasmanu u drugu fazu”, zaključio je Mitrović.

fiba.basketball