Batum: Sad kada je tu Rudi, ponovo ćemo biti čvrsti

FIBA World Cup 20. avg 201921:12 > 21:16
Ronald Martinez/Getty Images

Košarkaš Šarlot Hornetsa Nikola Batum predvodiće francusku reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, a naročito je istakao da će konkurencija za medalje biti žestoka.

Francuzi u Kini brane bronzu, koju su pre pet godina osvojili u Španiji, a prethodno ih je Srbija eliminisala u polufinalu u spektakularnom duelu.

Bitka za podijum će biti paklena. Mnogi timovi mogu da se nadaju medaljama, a mi smo takođe spremni da se borimo za najviši plasman. Prvi cilj nam je da se plasiramo na Olimpijske igre, a kada to ostvarimo fokusiraćemo se na naredne mečeve. Turnir će biti veoma dug i intenzivan“, rekao je Nikola Batum.

Povezano

Mnogo nam znači što je Rudi Gober sa nama. Kada je bio u reprezentaciji 2014. godine bili smo veoma čvrsti u dobrani. On je tada bio glavni razlog zbog kojeg smo daleko dogurali u Španiji“, dodao je krilni igrač Šarlota o svom zemljaku.

O nekim timovima ne znam mnogo, ali sam uveren da su jake ekipe, čim su se plasirale na SP. Dominikanska republika nema Ala Horforda, ali su igrači koji su u ekipi veoma kvalitetni“, zaključio je 30-godišnji Batum.

Batum je član Šarlot Hornetsa od 2015. godine, a pre toga je nastupao za Le Man i Portland Blejzerse, a tokom lokauta 2011. godine igrao je Nansi. Igrajući za reprezentaciju Francuske Batum je osvojio četiri medalje – bronzu na prethodnom Mundobasketu u Španiji i tri medalje sa Evrobasketa: srebro 2011. u Litvaniji, zlato 2013. u Sloveniji i bronzu 2015. godine u Francuskoj.

U nedelju je selektor Vensan Kole skratio spisak na 14 igrača, „precrtavši“ Timotea Luvavua-Kabaroa, a 14 košarkaša koji konkurišu za tim u Kini su:

Andru Albisi, Nikola Batum, Nando de Kolo, Evan Furnije, Rudi Gober, Lui Labeiri, Pol Lakom, Matijas Lesor, Teo Maledon, Amat Embaje, Frank Ntilikina, Eli Okobo, Vensan Poarje i Aksel Tupan

Francuska je u grupi sa Nemačkom, Jordanom i Dominikanskom Republikom, a sastave svih grupa pogledajte OVDE.