Popovič: Australija može da osvoji titulu

Ethan Miller/Getty Images

Amerikanci 22. i 24. avgusta igraju protiv Australijanaca dve prijateljske utakmice u Melburnu. Pred te utakmice selektor Sjedinjenih Država Greg Popovič je veoma pohvalno govorio o popularnim "bumersima".

Posle niza otkaza koje su zadesile reprezentaciju SAD, svi veruju da bi mogli da iskoriste priliku i da se okite zlatom na Svetskom prvenstvu u Kini. Među njima su i Australijanci koji računaju na nekoliko NBA igrača. 

Bez sumnje oni su tim koji može da osvoji titulu. Ne pričam to samo zato što sam ovde, to je činjenica. Blizu su već nekoliko godina i gladni su. Talentovani su. Trener Lemanis radi dobar posao i oni su tim i imaju zajedništvo. Znaju šta rade. Žestoki su i imaju fizikalije koje idu uz to. Mislim da su među najozbiljnijim kandidatima bez sumnje“, rekao je Greg Popovič o Australijancima. 

Australija inače na Svetskom prvenstvu igra bez NBA zvezde Bena Simonsa, pa je jedan novinar pitao američkog selektora da li će ovaj košarkaš Filadelfije nedostajati „bumersima“. 

Celu noć si smišljao to pitanje?“, odgovorio je pitanjem Greg Popovič. 

Trener Pop je takođe pričao i o tome koliko su pripremne utakmice značajne Amerikancima zbog toga što igrači koji su sada u reprezentaciji nisu često igrali zajedno.

Povezano

 „Te utakmice mnogo znače, svi timovi samo žele da budu bolji. Siguran sam da svi timovi gledaju snimke i da pokušavaju da učine da njihovi momci shvate kako treba da igraju. Ko će biti starter? Te stvari se same reše. Međutim i dok turnir traje, pokušavaš da napreduješ“, poručio je Popovič.

Amerikanci će osim sa Australijancima igrati i sa Kanađanima, a Svetsko prvenstvo počinju 1. septembra utakmicom protiv Češke. U njihovoj grupi su još Japan i Turska.