Đorđević: Igrali smo pogrešno u drugom poluvremenu

FIBA World Cup 23. avg 201917:33 > 17:33
kss.rs

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da ekipa mora još da podigne formu uoči početka Svetskog prvenstva u Kini.

Orlovi su u petak ostvarili prvu pobedu u Kini. Na pripremnom turniru u Šenjangu Srbija je savladala Italiju sa 71:65.

„Posle dana početne aklimatizacije, imali smo tridesetak minuta dobre košarke, ali i jedan period od šest, sedam minuta bez reakcije u četvrtoj četvrtini, gde smo dopustili da se reprezentacija Italije vrati u igru. Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, a to mora da nam bude snaga. Otvorili smo prvo poluvreme baš unutrašnjom igrom, iz koje su išli pasovi nazad, dobre kreacije i dobar protok lopte… U drugom poluvremenu smo igrali pogrešno“, ocenio je Đorđević.

„Na kraju dobra pobeda, uvek je bolje kad se dobije utakmica. Međutim, idemo dalje, još nas čeka puno toga, da, pre svega, dođemo fizički do jedne određene forme, jer su svi igrači noćas jako slabo i jako loše spavali, možda se i to osetilo u ovoj utakmici, što je sasvim normalno. Zato smo i došli ovako rano u Kinu i polako idemo korak po korak ka nekoj formi.“

Povezano

Nacionalni tim za dva dana u očekuje utakmica protiv Novog Zelanda.

„Jedna izuzetno atipična ratnička reprezentacija, sa jednim izraženim osećajem pripadnosti svojoj zemlji kada obuku taj dres. Imamo jedan veliki respekt, znamo šta su nam uradili 2014. godine, da je bilo jako teško da se igra protiv njih i da su nas čak u Beogradu u poslednjoj pripremnoj utakmici pobedili u „Pioniru“. Prema tome, ulazimo u takvu utakmicu ozbiljno, pripremljeni maksimalno, sa željom da dižemo formu“.

Srbija će potom odmeriti i sangu sa Francuskom.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta.