Povreda odredila konačni spisak: Kuzma ne ide na SP

FIBA World Cup 24. avg 201916:33 > 16:37
Kelly Defina/Getty Images

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kajl Kuzma neće putovati na Svetsko prvenstvo u Kini, pošto je ‚precrtan‘ sa spiska selektora Grega Popovića zbog povrede levog skočnog zgloba, prenosi američki novinar Mark Stajn.

Izostankom 24-godišnjeg Kuzme, jasno je koja će dvanaestorica košarkaša nastupiti za selekciju SAD na Mundobasketu. To su:

Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Džo Heris (Bruklin), Bruk Lopes (Milvoki), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston) i Derik Vajt (San Antonio).

Povezano

Jedini košarkaš koji je bio u sastavu tima 2016. godine kada je selekcija SAD osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je Barns. Medalje sa selekcijom od aktuelnih reprezentativaca ima i Mejson Plamli, koji je na prošlom SP u Španiji 2014. godine takođe bio ‚zlatan.‘ U timu se nalaze čak četvorica igrača Boston Seltiksa.

Otkazi su umnogome odredili Popovićev spisak, budući da je skoro 20 košarkaša sa prvobitnog rostera moralo da se zahvali selektoru iz razlilčitih razloga.

Što se tiče stručnog štaba, u njemu će osim trenera San Antonio Sparsa Grega Popovića biti još i: Stiv Ker, trener Golden Stejta, Lojd Pirs, trener Atlante i Džej Rajt, glavni trener univerziteta Vilanova.

SAD se nalazi u grupi E zajedno sa Turskom, Češkom i Japanom. Amerika je pet puta u istoriji bila prvak sveta, po čemu je izjednačena na vrhu večne liste sa nacionalnim timom Jugoslavije.