Popović: Grčka? Jedva čekamo da počne!

FIBA World Cup 31. avg 201912:47 > 12:50
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore u dobroj atmosferi, sa mnogo pozitivne energije i sa motivom do neba očekuju početak Mundobasketa i duel sa selekcijom Grčke.

Grci su glavni favoriti u grupi, jedni su od favorita za osvajanje jedne od medalja na planetarnoj smotri, ali izabranici Zvezdana Mitrovića u glas poručuju da ne osećaju strah. Ulogu favorita su prepustili Grcima, ali su naglasili da će selekcija Grčke na parketu morati da ih ubedi da je bolja.

Da bi Crna Gora bila konkurenta izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji Grčke. Moraće da uloži mnogo energije i snage u oba pravca, moraće da se bori za svaki pedalj terena, za svaku loptu. Momak od kojeg se očekuje da ubrizga pomenutu energiju, da je podigne na viši nivo ako to bude potrebno, je eksplozivni bek Budućnosti, Petar Popović.

‘Grci su među favoritima za medalju, imaju jaku ekipu, ali mi ćemo u svakom meču igrati kao da je finale, borićemo se do poslednjih atoma snage, a belu zastavu smo ostavili u Crnoj Gori. Odlično smo radili u proteklom periodu, maksimalno iskoristili pripreme i zaista izuzetno spremni očekujemo duele sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom. U minula dva dana smo radili na finesama, analizirali smo i pripremali taktiku za Grke. Iskreno, svi jedva čekamo da izađemo na parket i da Mundobasket počne”, naglasio je Petar Popović.

Izabranici Zvezdana Mitrovića neće morati dugo da čekaju kada je debi na Svetskom prvenstvu u pitanju. U nedelju će odmeriti snage sa Grčkom, zatim sledi duel sa Novim Zelendom i u poslednjem kolu sa Brazilom. Po mišljenju mnogih, upravo će meč poslednjeg kola dati odgovor na pitanje ko će uz Grčku u drugu fazu takmičenja.

“Ono što volim u vezi sa reprezentativinim okupljanjima je sjajna atmosfera i pozitivna energija. Izuzetno smo ponosni što ćemo imati priliku da branimo ugled Crne Gore na Svetskom prvenstvu. Svesni smo da smo plasmanom na Mundobasket ostavrili istorijski uspeh, ali nismo došli u Kinu samo da bi učestvovali. Ponavaljam, spremni smo, uložićemo i poslednji atom snage, silno smo motivisani, pa se nadam da ćemo uz pozitivnu energiju i kvalitet koji posedujemo, uspeti da ostvarimo još jedan podvig na Mundobasketu. Sada je fokus na selekcije Grčke. Favoriti jesu, ali će tu ulogu morati da opravdaju na parketu, a uveren sam kao i i svi u državnom timu, da to neće biti lako, naprotiv”, naglasio je Popović.

Odbrojavanje je počelo. Izabranici Zvezdana Mitrovića koji su plasmanom na Svetsko prvenstvo ostvarili istorijski uspeh, u nedelju sa početkom u 14 časova igraju protiv Grčke, sa željom da budu konkurentni, da stignu do neizvesne završnice i prilike da naprave iznenađenje protiv favorita na papiru.