Getty Image/ Pool

Košarka

15.05.2019 | 12.15 > 12:24

Marina: Ne sumnjajte! 12 lavica će dati sve za Srbiju

Ženska srpska košarkaška reprezentacija od 27. juna igra na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji, a ekipa koju treba da selektira Marina Maljković je krenula put Zlatibora gde će biti na pripremama.

Marina Maljković

Getty Images

Srbija će igrati u Zrenjaninu na Evropskom prvenstvu i to u grupi sa Belorusijom, Belgijom i Rusijom. Na pripremama će raditi 19 igračica: Miljana Bojović, Ivana Brajković, Dajana Butulija, Ana Dabović, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jelena Milovanović, Maja Miljković, Sonja Petrović, Jovana Popović, Ivana Raca, Aleksandra Račić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo i Maja Škorić.

"Nikad više pitanja, nikad više komplikovanijih stvari koje nam se dešavaju. Mnogo toga moramo da uradimo u narednih mesec i po dana da bismo otklonili probleme i spremne dočekale utakmicu sa Belorusijom, kojom u Zrenjaninu otvaramo Evropsko prvenstvo. Ja sam osoba koja ne voli da priča šarene priče i laže kako je sve super. Volim da predstavim stvari onako kakve jesu.  One jesu šampionke, ali su jednostavno ostarile. Pre tri godine su ozbiljno nosile igru svojih timova, a to više nije slučaj. Imamo mnogo devojaka koje zbog svoje zdravstvene situacije igraju na sopstvenu odgovornost. Dve igračice su se nedavno porodile na radost svih nas. To su sve neke normalne stvari, ali one komplikuju naš put, jer su u pitanju devojke koje tek treba da uvedemo u trenažni proces", rekla je Marina Maljković

Selektorka srpske reprezentacije kaže i da je veliki problem srpske ženske košarke to što su igračice po raznim delovima sveta, a da domaća liga ne može da ponudi igračice koje bi mogle da uđu direktno u seniorsku selekciju.

"Moram da iskoristim Bajaginu pesmu „Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu“ da bih opisala ono što mi kao mala zemlja imamo širom planete. Znamo da je domaća liga ekstremno slaba i da ne možemo da izvučemo kvalitet i igračice koje odmah mogu da uskoče u prvi tim i to je ozbiljan problem. Međutim, ovom prilikom želim da naglasim da postoji tridesetak igračica u Australiji, Kanadi i Americi koje pratim, a pozivam i sve druge da nam se jave, jer nijedna neće biti zapostavljena i dobiće šansu. To su devojke koje jedva čekaju da igraju za Srbiju, koje bi bile preponosne da obuku dres naše zemlje, a ima izuzetno talentovane dece", dodaje Maljković.

"Idemo korak po korak. S obzirom na silne probleme, ništa se neće promeniti u našim glavama i našem pristupu i to će nam biti dodatna motivacija u svakodnevnom pronalaženju rešenja. Bićemo strpljive, predane, radimo u našoj zemlji i posle Zlatibora ćemo moći više da pričamo o nekim dometima, jer će to biti udarni deo naših priprema. Naši navijači moraju da budu svesni da ćemo odabrati 12 igračica – 12 lavica, spremnih da u svakom trenutku daju sve od sebe za tim, za svoju zemlju i svoj narod. U to nemojte da sumnjate".

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Komentari (5)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

STOLE9

Ocel igrat Jokara

Odgovori 4 0

Kasper

Mislim da se Pejdz zbog povrede oprostila od reprezentacije i da prelazi u trenere.

Odgovori 7 1

Šeba

Zavrsila je.Moja kolena ne mogu više da izdrže ovakav ritam. I dalje mogu da igram košarku, ali ne na nivou na kom bih to želela, pa sam odlučila da se oprostim od ovog sporta i započnem trenersku karijeru - rekla je Danijel Pejdž

Odgovori 42 0

* Sva polja su obavezna

Terzić: U LN bez Maje, Milene, Silvije...

Terzić: U LN bez Maje, Milene, Silvije...

Terzić: U LN bez Maje, Milene, Silvije...

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nadigrala je Bugarsku u pripremnom meču pred Ligu nacija sa 3:1. Selektor Zoran Terzić istakao je da je zadovoljan kako onim što je ekipa pokazala, tako i napretkom mladih igračica koje su dobile šansu.

Marina Maljković poziva sve devojčice u nedelju na Adu

Autor

Marina Maljković poziva sve devojčice u nedelju na Adu

Marina Maljković poziva sve devojčice u nedelju na Adu

Pokret za žensku košarku Marina Maljković nastavlja sa svojim akcijama promocije ženske košarke, kao i aktivacije što većeg broja devojčica da se besplatno bave sportom.

Marinin Pokret u Kini: Više košarkašica, više trenera

Autor

Marinin Pokret u Kini: Više košarkašica, više trenera

Marinin Pokret u Kini: Više košarkašica, više trenera

Pokret za žensku košarku Marina Maljković, koji već četiri godine sa velikim uspehom sprovodi program besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta, od nedavno je počeo sa radom i u Kini, tačnije u Šangaju.

Jelena Škerović menja Roberta Inigesa

Jelena Škerović menja Roberta Inigesa

Jelena Škerović menja Roberta Inigesa

Jelena Škerović zamenila je Roberta Inigesa na mestu selektora ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore.
Loading...