Ethan Miller/Getty Images

Košarka

06.11.2019 | 09.35

Grci neće organizovati kvalifikacioni turnir za OI

Grčki košarkaški savez je imao želju da organizuje jedan od četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Tokiju, ali Vlada Grčke nije obezbedila novac neophodan za kandidaturu.

Košarkaška reprezentacija Grčke

Shi Tang/Getty Images

Odmah posle neuspeha na Svetskom kupu u Kini, Grci su najavljivali da su veoma zainteresovani da organizuju jedan od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Tokiju koji treba da se održe u junu naredne godine. Ipak želju Košarkaškog saveza Grčke nije pratila podrška grčke Vlade, pa tako nije obezbeđen novac neophodan za organizaciju. 

 "Mi smo prijavili našu kandidaturu ali nismo pouzdani organizator sa finansijskog aspekta. Pre oko 90 dana smo se obratili Vladi ali nismo dobili bilo kakav odgovor. Mi nismo odgovorni za ovo. Obratili smo se Vladi ali su oni gluvi. Nismo primili čak nikakav odgovor za mesec i po dana", rekao je predsednik Saveza Jorgos Vasilakopulos

Inače osim Grčke svoju želju da organizuju turnir su izrazile i Hrvatska, Srbija i Litvanija, a treba očekivati i da neevropska zemlja takođe dobije turnir. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je objavio da je Srbija kandidat za organizovanje ovog turnira. Beograd je inače već bio domaćin kvalifikacionog turnira i to 2016. godine kada se Srbija lako na domaćem parketu plasirala u Rio de Žaneiro. 

Komentari (4)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Vlada

Brate sad ce biti kao i za odbojku (samo je tamo jos surovije jer ni evropski ni svetski prvak ne idu direktno na olimpijadu), lakse ce biti osvojiti olimpijadu nego se na nju plasirati! Oki mozda ce lakse biti uzeti srebro nego se plasirati (igraju ameri sa dream timom).

Odgovori 5 0

z_jank

Bacamo pare. Postoji milion važnijih stvari koje treba finansirati a zbog kojih bi i gradjani ove zemlje bili srećniji na duži rok. Ovo je samo kraktoročna anestezija, za skretanje pažnje sa stvari koje su važne a koje ne postoje i ne funkcionišu na poželjan način.

Odgovori 10 5

Гаги

Даниловић рече да је Србија кандидат за организовање. Само није рекао где је обезбедио паре. А да КСС је државна фирма, лако ђе он то да среди....😅

Odgovori 2 5

* Sva polja su obavezna

Bah: Olimpijske igre će ujediniti svet

Bah: Olimpijske igre će ujediniti svet

Bah: Olimpijske igre će ujediniti svet

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah veruje da će Olimpijske Igre u ovim do sada neviđenim okolnostima "biti svetlost na kraju mračnog tunela".

Neka to, zaista, bude 2021.

Neka to, zaista, bude 2021.

Neka to, zaista, bude 2021.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju zakazano je za 24. jul 2020. godine. A onda se pojavio on...

Kako će izgledati OI 2021. godine? Nešto već znamo

Kako će izgledati OI 2021. godine? Nešto već znamo

Kako će izgledati OI 2021. godine? Nešto već znamo

Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da startuju 24. jula 2020. godine, ali su odložene za narednu godinu zbog pandemije koronavirusa, a Međunarodni olimpijski komitet aktivno razmišlja o tome kako će one izgledati sledećeg leta.

Anketa: Više od 50 odsto stanovnika Tokija protiv Igara

Anketa: Više od 50 odsto stanovnika Tokija protiv Igara

Anketa: Više od 50 odsto stanovnika Tokija protiv Igara

Nešto više od 50 odsto stanovnika Tokija ne smatra da bi se odložene Olimpijske igre trebale održati sledeće godine, te podržavaju ili dalje odlaganje, ili potpuno otkazivanje, zbog straha od koronavirusa, sudeći prema anketi objavljenoj u ponedeljak.
Loading...