fiba.basketball

Košarka

25.03.2020 | 18.15 > 18:52

Bogosavljev za SK: FIBA mora da donese pametne odluke

Direktor Svetske košarkaške federacije (FIBA) za sport i takmičenja Predrag Bogosavljev u razgovoru za Sport Klub nije mogao da precizira kakva je budućnost Evropskog prvenstva 2021, kao i kvalifikacija za Olimpijske igre koje su pomerene za leto iste godine.

Bogosavljev i Brajant

Lintao Zhang, Getty Images Sport

Bogosavljev i Brajant

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) u utorak je odlučio da Igre u Tokiju odloži za sledeću godinu, a to praktično znači da bi reprezentacija Srbije u samo dva i po meseca imala tri velike kacije.

Ukoliko ne bude promena, Orlovi bi krajem juna 2021. učestvovali u kvalifikacijama za OI, potom na Igrama, a početkom septembra i na Evropskom prvenstvu.

"Videćemo šta ćemo i kako ćemo. Mi još čekamo detaljnije informacije od Međunarodnog olimpijskog komiteta. Razgovaramo o mogućim rešenjima. Stvarno u ovom trenutku ništa više ne mogu da vam kažem," poručio je Bogosavljev za Sport Klub.

Evropsko prvenstvu u fudbalu je pomereno za godinu dana, potom i Olimpijske igre. Da li je logično i da se Eurobasket odloži za 2022. pogotovo ako se zna da se kontinentalni šampionati više ne igraju svakog drugog leta?

"Ne bih želeo to da komentarišem. Možemo da se čujemo kad budemo imali odluku. Kada će biti? Čim budemo spremni. Kad budemo imali dovoljno informacija i budemo obavili konsultacije sa svim strukturama imaćemo i odgovor."

Predrag Bogosavljev

fiba.basketball

Predsednik KS Hrvatske Stojan Vranković je izjavio da će od FIBA tražiti povraćaj novca za organizaciju kvalifikacionog turnira za OI koji treba da se održi u Splitu. Takođe, predložio je da se EP odigra u junu ili julu i da plasman sa prvenstva bude relevantan za odlazak u Tokio. Da li je to izvodljivo?

"Ni jedno ni drugo ne bih da komentarišem. Razumite me. Ostavite da donesemo odluke pa onda možemo o svemu da razgovaramo. Ovo je izuzetno teška situacija za sve, pa i za sport. Moramo da donesemo pametne odluke, a za to treba malo vremena. Mislim da se nikome ko trenutko radi u sportu nešto ovako nije dogodilo. Čak ni onima koji imaju 80 godina."

Koliko je teško raditi u ovakvim okolnostima?

"Svi, pa i mi u FIBA, pokušavamo da radimo što više od kuće i da sačuvamo porodicu. Svi smo u istoj situaciji i svi imamo velikih problema. Zasad nema odluka, radimo na tome," ponovio je nekadašnji košarkaš OKK Beograda i Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

I koronavirus protiv suspendovanog ruskog sporta

I koronavirus protiv suspendovanog ruskog sporta

I koronavirus protiv suspendovanog ruskog sporta

Međunarodni sportski sud u Lozani (CAS) zbog pandemije koronavirusa još nije odredio datum razmatranja ruske žalbe na četverogodišnju zabranu učešća ruskim sportistima na najvećim takmičenjima, uključujući i Olimpijske igre.

Olimpijski plamen zasijao u Fukušimi

Olimpijski plamen zasijao u Fukušimi

Olimpijski plamen zasijao u Fukušimi

Organizatori Olimpijskih igara su predali olimpijski plamen prefekturi Fukušima, gde će biti narednih mesec dana, jer je najveća svetska sportska smotra odložena. Baklja će „goreti” u nacionalnom trening centru u Fukušimi, odakle je inače trebalo da počne svetsku turneju.

Satovi su pomereni: Igre počinju za 479 dana

Autor

Satovi su pomereni: Igre počinju za 479 dana

Satovi su pomereni: Igre počinju za 479 dana

Satovi su pomereni. Ne mislimo na one koje smo pomerali u nedelju. Pomereni su olimpijski satovi.

Eurobasket 2021. će biti odložen?

Eurobasket 2021. će biti odložen?

Eurobasket 2021. će biti odložen?

Olimpijske igre u Tokuju će definitivno biti održane od 23. jula do 8. avgusta 2021. a pomeranje najveće svetske smotre sportista zadaje mnogo glavobolja i čelnicima FIBA.
Loading...