Gray Mortimore/Getty Images

Košarka

01.04.2020 | 14.42

Todorović iz Kine: Deluje da je sve OK, oprez je nužan

Marko Todorović (28), reprezentativac Crne Gore, dobio je zeleno svetlo da napusti karantin, obavljeni su detaljni pregledi posle izolacije koja je trajala dve nedelje, krilni centar je potpuno zdrav.

Marko Todorovic

Foto: Fiba/basketball

Šampionat je trebalo da se nastavi sredinom aprila, sada je pomeren za početak maja, ali je i dalje neizvesno da li će na kraju i početi.

Konačno sam ugledao svetlo dana. Posle dve nedelje karantina dobio sam zeleno svetlo da mogu da se slobodno krećem, ali i dalje ne treniram sa ekipom, jer zajedničkih treninga nema. Istovremeno, šampionat je pomeren za početak maja, a sada je i to pod znakom pitanja. Na prvi pogled deluje da je sve normalno. Ljudi se slobodno kreću ulicama, ima ih daleko manje nego što je to bio slučaj ranije. Istovremeno, nadležne medicinske institucije na gotovo svakom koraku obavljaju testiranja, tačnije rečeno mere temperaturu građanima, kako bi ustanovili šta se dešava. Mediji su objavili pobedu nad koronavirusom, ali na osnovu onoga što mogu da vidim i zaključim, još uvek postoji veliki strah da se virus ne vrati. Mere opreza su i dalje nužne, a ja ih se pridržavam maksimalno”, naglasio je za Sport Klub, Marko Todorović iz Kine i nastavio:

Redovno pratim situaciju u Crnoj Gori i regionu. Svakodnevno se čujem sa porodicom i koliko sam upućen, Crna Gora za sada uspešno odoleva i vodi borbu sa virusom. Apelujem na sve građane, molim ih iz Kine, da ostanu kod svojih kuća, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Niko od nas ne želi da nam se dogodi italijanski ili španski scenario. Da bismo to izbegli, a na osnovu svega što sam video u Kini, izolacija i ostanak kod kuće je jedini način da se spreči širenje opasne bolesti, koja nemilosrdno nosi ljudske živote. Zato ostanite kod kuće, molim vas još jednom“.

Pitanja nije potrebno postavljati, Marko je nastavio za izlaganjem:

Do daljnjeg ostajem u Kini, iako je, kao što sam rekao, neizvesno da li će šampionat biti nastavljen? Iz dubine duše se nadam da je Kina, iz koje je virus krenuo, uspela da ga obuzda. To je znak da ima nade i načina da se ostvari pobeda protiv globalne zdravstvene pošasti i da se život vrati u normalu. Ako je ključno oružje u toj borbi ostanak kod kuće, onda se zaključak nameće sam po sebi. Ostanite kod kuće!”.

Marko Todorović za sada ostaje u Kini i čeka dalji razvoj situacije, a ostalim građanima planete predlaže da se pridržavaju propisanih mera, jer je to jedini način da se život vrati u normalu i da ponovo jedna od ključnih tema budu sport i košarka, a ne COVID 19.

U Kini deluje da se život vraća u normalu. To je dobar znak i nadam se da neće biti nikakvih neželjenih preokreta. Sada je ključno da sledimo primer Kine, da savladamo virus i vratimo se na parket. Nadam se da će se to desiti brzo. Kao nepopravljivi optimista, uveren sam da će tako i biti, a ne želim ni da razmišljam o tome da će drugi FIBA prozor koji je na programu u novembru biti pomeren. Nadam se i verujem da će to tada, koronavirus, uveliko biti savladan”, naglasio je Todorović.

Podsećanja radi, Marko Todorović je baš zbog koronavirusa bio u situaciji da pomogne državnom timu u prvom FIBA prozoru, u kojem je ostvarena pobeda protiv Velike Britanije, u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti, a zatim poraz od Francuske. U novembru slede dva gostovanja na putu ka šampionatu Evrope, Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Ostaje na snazi 14-dnevni karantin

Ostaje na snazi 14-dnevni karantin

Ostaje na snazi 14-dnevni karantin

Uprkos izjavama pojedinih predstavnika medicinske struke da pandemija koronavirusa jenjava u Italiji i da ima uslova da se ublaži mera 14-dnevnog karantina, on ipak ostaje do daljnjeg na snazi u Seriji A.

Gasperini o reakcijama iz Španije: Uvredljivo i ružno

Gasperini o reakcijama iz Španije: Uvredljivo i ružno

Gasperini o reakcijama iz Španije: Uvredljivo i ružno

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini morao je da se suoči sa brojnim kritikama pošto je priznao da je bio zaražen koronavirusom kada je vodio utakmicu protiv Valensije.

Vinsov oproštaj bez pompe?

Vinsov oproštaj bez pompe?

Vinsov oproštaj bez pompe?

Odlukom da samo 22 ekipe nastave NBA sezonu zbog prekida usled pandemije koronavirusa, stavljena je tačka na više nego bogatu karijeru Vinsa Kartera.

Borba protiv krize: Totenhem uzeo kredit

Borba protiv krize: Totenhem uzeo kredit

Borba protiv krize: Totenhem uzeo kredit

Fudbalski klub Totenhem uzeo je kredit u vrednosti od 175 miliona funti od Banke Engleske, kako bi se izborio sa posledicama pandemije koronavirusa.
Loading...