Ethan Miller/Getty Images

Košarka

17.05.2020 | 18.18 > 18:20

Radović za SK: Spremamo reprezentativne kampove

Koronavirus je poremetio gotovo sve životne tokove širom plenete, a žestoko je udario po sportu i velikim takmičenja. Zdravstvena situacija je počela da se popravlja, sportisti se vraćaju treninzima, a neka takmičenja su i počela...

Boško Radović

fiba.basketball

  Što se košarke tiče za sada je još uvek gotovo sve na čekanju. Čeka se odluka o eventualnom nastavku NBA lige, Evrolige, Evrokupa, ABA lige. S druge strane gotovo svi nacionalni šampionati su prekinuti, a FIBA je donela odluku od ovog leta neće biti šampionata Evrope za mlađe selekcije.

Istovremeno, pod znakom pitanje je i drugi FIBA prozor koji je bio planiran za novembar. Pojedini mediji spekulišu da će termin odigravanja utakmica za mesto na Evropskom prvenstvu u konkurenciji seniora biti pomeren za februar naredne godine.

Za sada još uvek nismo dobili nikakvu informaciju o odlaganju drugog FIBA prozora, ali uzimajući u obzir sve što se dešava širom planete, jasno je da je takva mogućnost otvorena i moguća. Ono što je bitno i o čemu nema dileme je da duele sa Nemačkom i Velikom Britanijom u gostima moramo da dočekamo maksimalno spremni jer su to dueli u kojima možemo i verujem da ćemo uspeti da napravimo kapitalan iskorak ka ostvarenju primanog cilja, a to je plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Da li to biti u novembru ili februaru, ne zavisi od nas“, naglasio je selektor košarkaša Crne Gore, Boško Radović za Sport Klub i nastavio:

Ne sedimo skršetnih ruku jer smo svesni da moramo da iskoristimo leto u kojem neće biti velikih takmičenja, a iluzorno je trošiti reči koliko su ona bila bitna za razvoj mlađih selekcija u svakom smislu. U ponedeljak imamo sastanak u Savezu, na kojem ćemo razraditi plan o formiranju reprezentativnih kampova za sve uzraste, počevši od pionira i pionirki, pa do seniora i seniorki. Prvi kamp će biti organizovan već tokom juna meseca, a zatim ćemo u zavisnosti od razvoja situacije i u skladu sa budžetom praviti planove za dalje, jer je jako bitno da obezbedimo uslove za rad i trening mladim momcima i devojkama, kada već takmičenja, zbog više sile nema“.

U međuvremenu, svi sa nestrpljenjem čekaju odluku kakva će biti sudbina Evrolige i ABA lige, odnosno da li će pomenuta takmičenja biti nastavljena.

Ne bih se bavio spekulacijama, a svima koji prate košarku i dešavanja u vezi sa koronavirusom, jasno je da nije lako doneti odluku u situaciji kada uslove igre diktira pandemija. Sada je najvažnije da svi građani u regionu i širom planete, urade sve što je u njihovoj moći, da globalnu pošast ostavimo iz nas, jer je to uslov da se vratimo u normalne životne tokove“, naglasio je Radović i nastavio:

Naravno da u sklopu formiranja kampova za mlađe selelekcije u planu imamo i obezbeđivanje uslova za trening svim igračima iz državnog seniorskog tima u slučaju da se takmičenja ne nastave, dok čekaju nove angažmane. Posle pauze od dva meseca, trening i intenzivan rad će biti neophodni svima kako bi se dostigla optimalna forma za sezonu koja sledi. Košarkaški savez će to omogućiti svim svojim selekcijama“.

Posle sastanka koji je na programu u ponedeljak, biće i više detalja i pomenutim kampovima. Biće određeni i gradovi koji će organizovati pomenute kampove, a sastanku će uz čelnike Saveza i članove stručnog štaba seniorskog tima, prisustvovati i selektori svih mlađih selekcija.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Bjelica za SK: Mi smo spremni, ali je rizik veliki

Bjelica za SK: Mi smo spremni, ali je rizik veliki

Bjelica za SK: Mi smo spremni, ali je rizik veliki

Tenzija polako raste, a ljubitelji košarke u regionu i širom Evrope očekuju da čelnici Evrolige, Evrokupa i ABA lige uskoro zauzmu stavove, donesu odluke u vezi sa eventualnim nastavkom takmičenja.

Španci veruju: Stara Jugoslavija bi danas dobila SAD

Autor

Španci veruju: Stara Jugoslavija bi danas dobila SAD

Španci veruju: Stara Jugoslavija bi danas dobila SAD

Veliki broj čitalaca španske Marke veruje da bi hipotetički tim stare Jugoslavije danas bio u stanju da savlada reprezentaciju SAD.

"Verujem u sebe, inače se ne bih prijavio za draft"

"Verujem u sebe, inače se ne bih prijavio za draft"

"Verujem u sebe, inače se ne bih prijavio za draft"

Marko Simonović i Nikola Mišković pojaviće se na narednom draftu NBA lige. Momci koji su ove sezone branili boje Mega Bemaksa u dogovoru sa menadžerom Miškom Ražnatovićem doneli su odluku da je kucno čas da se pojave pred NBA klubovima.

Mitrović: Sa Parkerom već pričam o sledećoj sezoni

Mitrović: Sa Parkerom već pričam o sledećoj sezoni

Mitrović: Sa Parkerom već pričam o sledećoj sezoni

Zvezdan Mitrović, trener koji iz godine u godinu strpljivo gradi karijeru, koji je do sada gotovo svaki san uspeo da pretvori u javu, trenutno se nalazi u Podgorici gde se maksimalno pridržava propisanih mera, u cilju da pruži doprinos u borbi protiv koronavirusa.
Loading...