Srbija u prvom šeširu na žrebu odbojkaša za EP 2019.

Odbojka 14. jan 201913:38 > 13:45
FOTO: CEV

U Luksemburgu su određeni sastavi „šešira”, pred žreb za 31. EP odbojkaša (od 12. do 29. septembra 2019), koji će se održati u sredu, 16. januara od 18,30 časova u „Atomijumu” u Briselu.

Odranije je bilo poznato da će organizatori – Francuska, Belgija, Slovenija i Holandija biti nosioci u „svojim” grupama (od A do D), a CEV je odredio preostalih pet „šešira”.

U prvom (najjačem) su Rusija, Srbija, Poljska i Italija, a drugi čine Bugarska, Nemačka, Češka i Turska. Treći je rezervisan za Finsku, Estoniju, Slovačku i Portugal, a četvrti za Španiju, Ukrajinu, Grčku i BJR Makedoniju, koja će pod tim imenom igrati na Evropskom prvenstvu, jer su tako počeli kvalifikacije. Peti šešir pripao je Belorusiji, Crnoj Gori, Rumuniji i Austriji.

Utakmice A grupe igraće se u Monpeljeu, Nantu i Parizu, a B grupe u Briselu i Antverpenu. Ljubljana će biti domaćin C grupe, a Roterdam, Amsterdam i Apeldorn D grupe.

Utakmice u A i C grupi igraće se od 12. do 18. septembra, a u B i D grupi od 13. do 19. septembra.

Po novom sistemu takmičenja plasman u osminu finala izboriće četiri prvoplasirane selekcije iz svake grupe, a u osmini finala će „ukrštati” selekcije iz A i C grupe, odnosno B i D.

Završnica Šampionata održaće se u Parizu.

FOTO: CEV