Alexandre Schneider/Getty Images

Odbojka

21.09.2019 | 20.06 > 20:07

Pajković za SK: Ponosni i srećni nastavljamo dalje

Odbojkaši Crne Gore završili su učešće na Evropskom prvenstvu. Ponosni i srećni su se vratili kući, svesni da su dali sve od sebe, da su ispisali novu stranicu istorije.

Cvetko Pajković

oscg

Cvetko Pajković

Ostao je mali žal jer je izabranicima Veljka Bašića samo malo sreće nedostajalo da stignu do osmine finala, do još jednog velikog podviga, ali kada se film vrati unazad i kada se prisetimo početka kvalifikacija za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, jasno je da više nije moglo, jasno je da se istorije ne piše svaki dan.

Čelnici Saveza su obezbedili maksimalne uslove kada su pripreme u pitanju. San je bio da se obe selekcije, muška i ženska, plasiraju na šampionat Evrope. Odbojkašice su imale uspone i padove, ali su ipak imale meč odluke za plasman na Evropsko prvenstvo. Bolja je bila Ukrajina.

Uteha je stigla brzo u vidu podviga koji su napravili odbojkaši. Selekcija Crne Gore je krenula put Holandije gde je igrala grupnu fazu takmičenja, da svaki meč odigrao kao da je finale, da dostojno brani i odbrani ugled dresa sa državnim grbom. Uradili su, slobodno se to moće reći i više od toga.

Izabranici Veljka Bašića, na pleća su bacili velike favorite na papiru, selekcije Estonije i Češke, bili su dostojan rival Ukrajini, a protiv Holandije i Poljske su dali sve od sebe, ali je razlika u kvalitetu, bar u ovom trenutku ogromna.

Iako su ostvarili dve pobede, spletom okolonosti, zahvaljući iznenađujućoj pobedi Češke nad Holandijom, na kraju su ostali bez mesta među 16 najboljih selekcija Evrope.

Neverovatan uspeh smo ostvarili u svim segmentima. Ponosan sam na organizacioni, a posebno na rezultatski deo. Odbojkaši su ostvarili istorijski uspeh, plasmanom na veliko takmičenje, a zatim su pokazali da im je apsolutno mesto u elitnom društvu. Ostvarili su dve pobede, bili jako blizu još jednog istorijskog uspeha, plasmana u osminu finala, ali....“, rekao je za Sport Klub predsednik Odbojkaškog saveza Crne Gore i nastavio:

Ponosno i dostojanstveno su branili ugled Crne Gore. Zaslužili su medijsku pažnju, koja će verujem privući još veći broj dečaka i devojčica da se odluče za odbojku. Moramo da širimo bazu, kako bi iz kvantiteta, nastavili da stižemo do kvaliteta. Svi koji su pratili rad Saveza mogli su da vide da smo pored seniora i seniorki, ogromnu pažnju posvetili unapređenju rada sa mlađim selekcijama, jer smo svesni da je to osnova za uspehe u budućnosti u koje verujemo i kojima se nadamo“.

Odbojkaški poslenici i svi koji vole odbojku neizmerno su ponosni zbog uspeha koji su ostvarili izabranici Veljka Bašića, koji je već najavio da sa ogromnim zadovoljstvom nastavlja sa započetim poslom. Ovog leta obe selekcije su osvojile zlatne medalje na Igrama malih zemalja, a misli se već okreću ka obavezama koje slede, a to su nove kvalifikacije za šampionat Evrope u obe konkurencije.

Velikim radom, trudom, odricanjima i entuzijazmom smo stigli do pozicije u kojoj se sada nalazimo. U životu i sportu uvek može bolje, svesni smo toga i već od sutra počinjemo sa istim pustulatima koji su nam doneli ovoliko radosti u proteklom periodu, a to su rad, odricanja i entuzijazam. Iskustvo koje smo stekli tokom kvalifikacija u obe konkurencije, tokom učešće odbojkaša na Evropskom prvenstvu, biće od neprocenjivog značaja u narednom ciklusu u kojem ćemo nastojati da ostvarimo san, da ispišemo novu stranicu istorije, sa obe selekcije na šampionatu Evrope. Naravno, ogromnu pažnju ćemo nastaviti da posvećujemo radu sa mlađim selekcijama koji su osnova za razvoj klupske, a samim tim i reprezentativne odbojke u Crnoj Gori“, poručio je Cvetko Pajković.

Sa novinarske tačke gledišta, bez imalo subjektivnosti, Odbojkaški savez Crne Gore i sve selekcije zaslužuju čestitke, jer su trud, rad, odricanja i entuzijazam bili vidljivi na svakom koraku. Isto tako, već sada se vidi da niko i ne pomišlja o spavanju na lovorima, naprotiv. Novi ciljevi su već postavljeni.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Generalni Sekretar

Druže Pajkoviću,šta je ovo druže Pajkoviću?

Odgovori 0 2

* Sva polja su obavezna

Pajković: Uvek želimo bolje i više, idemo dalje

Pajković: Uvek želimo bolje i više, idemo dalje

Pajković: Uvek želimo bolje i više, idemo dalje

Muška odbojkaška reprezentacija je od Crnogorskog olimpijskog komiteta dobila priznanje za “sportski podvig godine”. Potpuno zasuženo, jer su izabranici Veljka Bašića izborili plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji.

OSCG: Najbolji su Ivan Zvicer i Dijana Vuković

OSCG: Najbolji su Ivan Zvicer i Dijana Vuković

OSCG: Najbolji su Ivan Zvicer i Dijana Vuković

Primač servisa Ivan Zvicer i korektor Dijana Vuković najbolji su odbojkaš i odbojkašica u Crnoj Gori za 2019. godinu, odlučio je Upravni odbor OSCG.

Buđenje, procvat i pozicioniranje crnogorske odbojke

Buđenje, procvat i pozicioniranje crnogorske odbojke

Buđenje, procvat i pozicioniranje crnogorske odbojke

Sada već daleke 2006. godine svi sportski Savezi u Crnoj Gori su krenuli od nule. Crna Gora je postala nezavisna država i trebalo je stvoriti uslove, selekcije, pojedince, koji će moći da se bore za evropske i svetske trofeje.

Kvalifikacije za EP: Crna Gora bolja od Izraela

Kvalifikacije za EP: Crna Gora bolja od Izraela

Kvalifikacije za EP: Crna Gora bolja od Izraela

Juniorska ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobedila je Izrael rezultatom 3:0 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kvalifikacije za EP: Crna Gora bolja od Gruzije

Kvalifikacije za EP: Crna Gora bolja od Gruzije

Kvalifikacije za EP: Crna Gora bolja od Gruzije

Juniorska ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobedila je Gruziju sa 3:0 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Loading...