Alex Menendez/ Getty Images

Odbojka

26.03.2020 | 15.57 > 16:02

Ječmenica i Milović: Vreme pametnih, a ne heroja

Marija Milović i Ivan Ječmenica, odbojkaški reprezentativci Crne Gore koji igraju u Francuskoj, doputovali su u Crnu Goru, čarter letom koji je organizovala Vlada Crne Gore.

Marija Milović

FOTO: OSCG

"Opšte je poznato kakvo je stanje u Francuskoj, svakodnevno raste broj zaraženih. Prvenstvo je suspendovano 12. marta i još nije donesena konačna odluka o završetku sezone. Tada se i predsednik države obratio i praktično je sve stalo. Većina inostranih igrača je napustilo zemlju, uz dozvolu klubova. Tako da je neizvesno šta će se dalje dešavati", rekao je Ivan Ječmenica i nastavio:

"Vratio sam se sa porodicom u Crnu Goru letom koji je organizovala Vlada Crne Gore, uz asistenciju naše ambasade u Parizu, na čemu sam im zahvalan kao i Odbojkaškom savezu Crne Gore za asistenciju i blagovremene informacije oko povratka. S obzirom da imam porodicu, nalazimo se u kućnoj izolaciji. Pre dolaska u Crnu Goru, bili smo deset dana u izolaciji u Francuskoj, jer se cela Francuska nalazi u kućnoj izolaciji, tako da smo se i mi pridržavali tih mera".

Ivan Ječmenica je naglasio da nije vreme heroja, već pametnih ljudi.

"Treba svi da slušamo preporuke da bi što pre završili sa ovim problemom i nastavili normalan život".

Marija Milović je podsetila da je šampionat prekinut po drugi put i da je malo verovatno da će se nastaviti, jer je situacija u Francuskoj postala komplikovana.

"Prvenstvo još uvijek nije oficijalno završeno, već po drugi put je odloženo. Trenutno, vrlo teško, gotovo neizvodljivo, da može biti nastavljeno. Situacija u Francuskoj je poslednjih sedmica postajala sve komplikovanija. Ljudi nisu bili u mogućnosti da izlaze iz svojih domova, osim u slučaju da idu u nabavku osnovih namirnica, do apoteke ili da izvode kućnog ljubimca u šetnju. U svakom od ovih slučajeva, kretanje je bilo dozvoljeno jedino uz posedovanje posebnog obrasca o dokazu, odnosno o svrsi kretanja".

Marija Milović se, kao i Ječmenica, vratila u Crnu Goru čarter letom u organizaciji Vlade Crne Gore.

"Vratila sam se 23. marta u Crnu Goru organizovanim letom iz Pariza za Podgoricu, na čemu svi dugujemo zahvalnost Vladi Crne Gore. Trenutno sam u Baru. Nisam u karantinu, u samoizolaciji sam. Naravno uz obavezno poštovanje svih propisa koji uz ovaj vid izolacije idu".

Njena poruka je da u ovom trenutku sve zavisi samo od nas.

"Dužina i posledice virusa su direktno povezane sa našom odgovornošću. Zato je veoma važno da poštujemo sve preporuke nadležnih institucija, ostanemo kućama i iskoristimo ovo vreme za sve one stvari koje smo ranije odlagali uz izgovor da nemamo dovoljno vremena za sve to".

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...