www.igremladih.org

Ostalo

25.04.2017 | 12.32 > 12:46

Igre koje spajaju region

Regionalni predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić najavio je novu sezonu ovog sportskog događaja.

Sportske igre mladih

Promo SIM

Sportske igre mladih

Na redu je nova sezona Sportskih igara mladih (SIM). Igre u Hrvatskoj su već počele, a u Srbiji i BiH su u toku završne pripreme za sezonu 2017. Igre, kroz deset sportova, u kojima se deca takmiče, donose pre svega sreću, druženje i radost. Ono što je veoma važno, spajaju region - Srbiju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Zdravko Marić, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih, vrlo je zadovoljan do sada urađenim, jer SIM Srbija ulazi u četvrtu godinu organizacije ovih velikih igara. Preko 30 gradova u Srbiji, ugostilo je mlade školarce i sportiste, koji su se u deset sportova nadmetali i uživali u onom što najviše vole. I ove godine biće tako.

"Najveći uspeh je što je od prvih igara pa do danas apsolutno sve za decu besplatno, a pravo učešća ima baš svako dete. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, kao visokom pokrovitelju projekta, lično premijeru Aleksandru Vučiću, svim sponzorima, donatorima, društvenom odgovornim kompanijama, kao i svim ljudima koji su podržali ovu sjajnu manifestaciju. Vlada Srbije i resorna ministarstva su nam pružila podršku, što je za nas veoma značajno, s obzirom da su prepoznali važnost igara za region. Ove igre su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi", ističe Zdravko Marić, čovek koji je najzaslužniji što ovakva manifestacija postoji.

Od pre mesec dana, Srbija je dobila novog predsednika Sportskih igara mladih. Organizacija je već počela i sastanci sa koordinatorima i predstavnicima lokalne samouprave su u toku.

"Trudimo se da iz godine u godinu, budemo sve bolji. Na igrama je u regionu, do sada učestvovalo preko million dečaka i devojčica, malih sportista. Očekujem još veći napredak igara. Prošla 2016. bila je sjajna, u Hrvatskoj smo proslavili 20. rodjendan, u Bosni i Hercegovini šesti a u Srbiji treći. Ponosan sam brojem učesnika. Verujem da će ova godina, biti još bolja. Čestitam i novoizabranoj predsednici Sportskih igara mladih u Srbiji Ivani Jovanović. Ona je prošle godine kao supervizor sa timom saradnika, uspešno sprovela realizaciju igara u Srbiji. Verujem da će nastaviti tako i da će biti postavljeni novi rekordi. I moram da veliku zahvalnost dam javno i Savezu za školski sport Srbije, posebno predsedniku Željku Tanaskoviću. Oni su naši dugogodišnji partneri", zaključio je Zdravko Marić.

Program igara pruža mogućnost potpuno besplatnog učešća svima koji žele da se druže i uživaju u sportskim aktivnostima u svojim gradovima. Učesnici mogu ali i ne moraju da budu aktivni sportisti. Dovoljno je da su ljubitelji zdravog načina života i zato su igre alternativa svim negativnim trendovima današnjice. Parole „Igre su zakon“ i „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“ su dobro poznati slogani SIM u regionu. Jedan od ciljeva jeste da deca uživaju u slobodnom vremenu, da znaju da trebaju da se bave sportom, pre svega zbog zdravlja i da vrednuju prve vrednosti. Naravno i da steknu prijatelje i poznanstva, koja će im značiti čitavog života.

Sportski Ambasadori SIM su velika imena sporta širom sveta. Najbolji fudbaleri Dejvid Bekam, Nemanja Matić, Edin Džeko, Luka Modrić. Košarkaši Huan Karlos Navaro i Mirza Teletović, odbojkašica Maja Ognjanović, nekadašnji najbolji plivač sveta Milorad Čavić. Ambasadori su i fudbalski trener Žoze Murinjo, nekadašnji direktor Reala Predrag Mijatović, trener Ivica Osim, počasni predsednik Bajerna Franc Bekenbauer.

Igre će se održati u oko 30 gradova Srbije. Državno finale na programu je u Beogradu, krajem jula. Regionalno finale zakazano je za kraj avgusta u Splitu.

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Predrag Nis

Velika prevara Ako mislite da je besplatno vara te se ovde se uzimaju velike pare od SPONZORA bas ih briga za Decu. koriste Decu zbog mase koriste Decu da bih uzeli Novac .

Odgovori 0 0

DANKA

Pratila sam igre prošle godine. Zaista nešto drugačije. Dete od rođake je učestvovalo na finalu na Adi. I sve je bilo besplatno. To je mnogo važno.

Odgovori 0 0

Milan Pančevo

Verujem da ćete pratiti ove Igre kao i prošle godine. Ekstra su. Pozdrav SIM i za SportKlub.

Odgovori 2 0

* Sva polja su obavezna

Turneja radosti u Novom Vinodolskom

Autor

Turneja radosti u Novom Vinodolskom

Turneja radosti u Novom Vinodolskom

Kao i svake godine zvanični početak takmičenja Sportskih igara mladih povezan je sa "Turnejom radosti" koja u svaki grad donosi dašak atmosfere ovih igara.
Loading...