Izvor: Privatna arhiva
Ostalo 14.02.2018 | 23:51 > 23:57

Planinari iz eks Ju osvojili vrh od 6.962 metara!

Ekspedicija od šest članova koju čine vođa ekspedicije Zoran Pavlović, Dragan Bogdanović iz Srbije, Slovenci Andrej Petelin i Jernej Nejc Švigelj, Maja Boskoska iz Makedonije i Crnogorka Karolina Ilić osvojila je Akonkagvu.

Akinkagva

Izvor: Privatna arhiva

"Ako sve bude u redu, a svi se nadamo da hoće, trebaće nam desetak dana da stignemo do vrha koji se nalazi na 6.962 metara," rekla je Karolina Ilić za Sport Klub po dolasku u Argentinu.

"Ne možemo sada da procenimo koliko punktova će biti do cilja jer mnogo toga će zavisiti od vremenskih uslova, kao i od našeg privikavanja odnosno aklimatizacije na niske temperature i manjak kiseonika."

Pre dva dana Karolina se ponovo javila kratkom porukom:

Svi iz ekspedicije se osećamo odlično. Nemamo nikakvih problema sa aklimatizacijom, služi nas i vreme. Ako se ne dogodi nešto neplanirano, a svi se nadamo da neće, već u sredu očekujem da stavimo zastave na vrh planine.

Tako je i bilo. Vremena za slavlje nema. Prvi deo zadataka je ostvaran. Sada ostaje drugi, da se šestočlana ekspedicija sjajnih planinara bez problema vrati nazad u podnožje planine. Treba naglasiti da je Akonkagva najvši vrh Anda u Argentini.

Komentari (5)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Ivan

cestitke za ekipu hrabrih i sposobnih

Odgovori 1 0

Vladan

I sad kad su ga osvojili pravo kuci s njim.

Odgovori 1 3

nems

Jos jedan od mnogobrojnih dokaza da se ljudi druze bez obzira na naciju, a da politicari koriste bolide za ratove i “ulazak u istoriju”.

Odgovori 9 1

* Sva polja su obavezna

Andi, Akonkagva i 6.960 metara: Držite mi pesnice!

Andi, Akonkagva i 6.960 metara: Držite mi pesnice!

Akonkagva je planina u Argentini nedaleko od granice se Čileom, sa istoimenim najvišim vrhom Anda od 6.960 metara. Upravo je Akonkagva naredni cilj mlade planinarke iz Crne Gore Karoline Ilić koja je do sada napravila zaista neverovatne podvige.
Loading...