Sportske igre mladih

Ostalo

16.06.2018 | 11.11 > 11:15

Sportske igre mladih: Misli ka Beogradu

Sportske igre mladih juče su uspešno završene u 20. gradu Srbije. Karavan radosti i prijateljstva u Kragujevcu je imao pravi spektakl na Svečanom otvaranju u Hali park.

Sportske igre mladih

SIM Srbije

Igre su otvorili Ivana Jovanović, Zorica Mijatović, Marija Mihajlović, Goran Vještica (predstavnici SIM Srbije), Dragan Sretenović (član UO Saveza za školski sport Srbije) i Dragan Đorđević (glavni koordinator SIM za Kragujevac). Kada je prvak Srbije za pionire u plivanju Aleksa Braković utrčao u dvoranu i zajedno sa ostalima upalio olimpijski plamen, vazduh su osvojile konfete i radost dece bila je velika.

Organizatori su se pred punom halom zahvalili Vladi Srbije, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvu omladine i sporta, lokalnim samoupravama, sponzorima i donatorima, bez kojih ova manifestacija ne bi mogla biti ovako sprovedena.

- Igre su zaista oduševile Srbiju. Ove godine smo organizaciju digli na još veći nivo i ono što je najvažnije deca su besplatno uživala u sportu i druženju. Misli dece koja su obezbedila plasman na Državno finale, su već ka Beogradu. Činimo sve da zbog toga spremimo novi spektakl od 23. do 29. jula, kada će se najbolji okupiti u Beogradu iz svih gradova, da se druže i bore za plasman na Međunarodno finale, koje će se krajem avgusta odtžati u Splitu - istakla je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije.

Tako je završena prva faza Igara u Srbiji. Preostalo je da se odigra još nekoliko Coca cola turnira, kao i turnira u odbojci na pesku, posle kojih će biti poznat konačan spisak učesnika na velikom Državnom finalu. Igre su zaista oduševile mlade osnovce sportiste Srbije a parola “Igre su zakon” proširila se kod svih, ne samo kod učesnika.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

miki

Svaka cast sto pratite Igre.. deca su cudo

Odgovori 0 0

* Sva polja su obavezna

Deca slave praznik Igara

Deca slave praznik Igara

Deca slave praznik Igara

Kikinda po tradiciji spektakularno organizovala Sportske igre mladih Srbije.

SIM 25. maja u Sremskoj Mitrovici

SIM 25. maja u Sremskoj Mitrovici

SIM 25. maja u Sremskoj Mitrovici

Sportske igre mladih, koje okupljaju decu iz Srbije, Hrvatske i BiH ušle u novu sezonu.
Loading...