Jamie Squire, Getty Images Sport

Ostalo

26.06.2019 | 14.39

Debevec se takmičio u Minsku u 56. godini

Legendarni Slovenac Rajmond Debevec, olimpijski pobednik u streljaštvu iz Sidneja (2000. godine), zauzeo je 32. poziciju u kvalifikacijama trostava (1149 krugova), na Evropskim igrama u Minsku.

Rajmond Debevec

Getty Images/Lars Baron

Sam podatak da je u 56. godini (rođen 29. marta 1963) nastupao na jednom tako velikom takmičenju, ući će u sportsku istoriju.

Rajmond je osam puta učestvovao na Olimpijskim igrama, prva dva pod zastavom Jugoslavije (Los Anđeles 1984. i Seul 1988), a kao reprezentativac SFRJ osvojio je srebro na SP 1990. u Moskvi. Uz njegov današnji nastup ide još nekoliko zanimljivih podataka.

Naime, prvo veliko takmičenje u karijeri imao je kao 14-godišnjak, davne 1977. Naravno, danas na vatrenoj liniji u Minsku nijedan njegov rival nije bio rođen tada.

Nedavno je izrazio želju da nastupi na OI u Tokiju, ali to neće biti nimalo lako, s obzirom na trenutku formu i izuzetno jaku konkurenciju u disciplini puška trostav, u kojoj je i dalje aktuelni svetski rekorder sa 1287,9 krugova.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

EI: Arunovićeva sedma, Mićić osvojio srebro u rvanju

EI: Arunovićeva sedma, Mićić osvojio srebro u rvanju

EI: Arunovićeva sedma, Mićić osvojio srebro u rvanju

Zorana Arunović (32), osvajačica zlatne i srebrne medalje na Evropskim igrama u Minsku, zauzela je 7. mesto u takmičenju MK pištoljem na 25 metara. Stevan Mićić je u rvanju slobodnim stilom osvojio srebro.
Loading...