Alexander Hassenstein/Getty Images

Ostalo

15.07.2019 | 14.15

Letnji biatlon: Neuništivi Milanko Petrović

Drugog dana Balkanskog kupa i Otvorenog prvenstva Srbije u letnjem biatlonu na roler-skijama, na programu su bile sprinterske discipline na 6 (za žene), odnosno 7,5 kilometara (za muškarce).

Letnji biatlon

Foto: Branko Filipović

U nešto jačoj konkurenciji u odnosu na prvi dan, viđeno je puno dobrih trka na stazi nacionalnog biatlon centra „Žari” kod Sjenice.

Ponovo se na startu pojavilo stotinjak takmičara i takmičarki iz pet zemalja; Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske, Hrvatske i Srbije, ali je među njima bio i legendarni Milanko Petrović (30), koji je i pobedio u seniorskoj konkurenciji.

Ljutog rivala imao je u Damiru Rastiću, pobedniku prvog dana takmičenja, koji se zbog lošijeg gađanja u nedelju zadovoljio drugim mestom. Jer, Petrović je imao dva, a Rastić čak šest promašaja, za konačnih 18 sekundi prednosti čoveka, koji je u karijeri više puta osvajao i bodove u Svetskom kupu.

Kod seniorki, ponovo je slavila Ruskinja Avakumova, koja bi u oktobru mogla da dobije dozvolu od strane IBU-a da naredne zime nastupi pod zastavom Srbije. Oduševila je Jevgenija gađanjem, imala je svih 10 pogodaka.

Kod omladinaca ponovo je slavio predstavnik Severne Makedonije, Stavre Jada, dok je kod juniorki najbolja bila Sandra Banac, koja je nadmašila domaću zvezdu Maidu Drndić.

Juniori su bili podeljeni u dve uzrasne kategorije, na starije i mlađe. Blagoj Todev iz Bugarske i Omar Hodžić, domaći takmičar bili su, kao i u subotu najbolji. Kod juniorki ponovo su trijumfovale Berina Sinadinović i Bugarka Valentina Dimitrova.

Sumirajući utiske sa takmičenja, srpski olimpijac Damir Rastić je rekao da još uvek nije zadovoljan formom u kojoj se nalazi, ali i da se nada da će u narednom periodu dostići željeni nivo, te da će na Svetskom prvenstu u Minsku, koje je na programu za više od mesec dana, biti na visini zadatka.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Ruskinja Avakumova pobedila za Srbiju

Ruskinja Avakumova pobedila za Srbiju

Ruskinja Avakumova pobedila za Srbiju

U Nacionalnom centru „Žari” u Sjenici, u toku je Balkanski kup i Otvoreno letnje prvenstvo Srbije u biatlonu na roler-skijama.

Letnja biatlonska priča u Sjenici

Letnja biatlonska priča u Sjenici

Letnja biatlonska priča u Sjenici

Od 12. do 14. jula, Nacionalni biatlon centar „Žari” u Sjenici biće domaćin Otvorenog letnjeg prvenstva Srbije u biatlonu na roler-skijama.
Loading...