Gray Mortimore/Getty Images

Ostalo

08.09.2019 | 15.12 > 15:16

UNICEF Fer-plej turnir - prikupljeno skoro dva miliona

Autor

UNICEF tradicionalni Fer-plej turnir u basketu održan je subotu u Beogradu i Novom Sadu.

Fer-plej turnir

UNICEF Srbija /Emil Vaš

Fer-plej turnir

Na turniru je ukupno prikupljeno 1.998.000 dinara od kotizacija koje su dale kompanije koje su se takmičile, a poseban kuriozitet ove godine je donacija od 500.000 dinara koju je dala jedna američka kompanija za podršku obrazovanju za adolescente i mlade ljude. Učesnici turnira igrali su basket u beogradskoj Areni i u Spensu, gde je Fer-plej turnir održan prvi put.

Sva prikupljena sredstva u iznosu od 1.998.000 dinara biće usmerena u izgradnju inkluzivnih igrališta koja će obezbediti deci različitih tipova fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju, da imaju priliku da se igraju sa svojim vršnjacima i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje kroz igru.

Pored pomoći deci i druženja uz basket, ovaj događaj je nastavak podrške muškoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu koje se trenutno održava u Kini.

UNICEF Fer-plej turnir je tradicionalna sportska aktivnost koja ima za cilj da ujedini kompanije i pojedince u kreiranju boljeg okruženja u kome sva deca u Srbiji mogu da ostvare svoj puni potencijal.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Direktor Unicefa: Decu usmeriti na sport od začeća

Autor

Direktor Unicefa: Decu usmeriti na sport od začeća

Direktor Unicefa: Decu usmeriti na sport od začeća

Direktor Unicefa za Srbiju Mišel Sen-Lo u intervjuu za Sport klub pričao je o povezanosti te organizacije sa sportom, kada decu treba usmeriti ka sportu i Novaku Đokoviću, koji je važan globalni ambasador Unicefa.
Loading...