Buda Mendes, Getty Images Sport

Ostalo

13.09.2019 | 22.18

Japanci snegom protiv vrućina!

Autor

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju smislili su originalan način kako da rashlade učesnike na Igrama iduće godine u glavnom gradu Japana.

olimpijska zastava, hoo, olimpijski odbor

Joe Scarnici/Getty Images

Vrućine su veliki problem u Japanu svakog leta, a posebna pažnja vodiće se iduće godine kada će Tokio ugostiti najbolje sportiste sveta.

Međutim, ako ste sumnjali da će se Japanci dosetiti zanimljivih načina kako da rashlade sve učesnike, odnosno gledaoce grdno ste pogrešili. Njihova pedantnost u obavljanju i najjednostavnijih poslova oduvek je poznata, a tako su pristupili i ovom zadatku. Organizator je već osmislio način kako da pomogne gledaocima na stadionu - tamo će se moći da pronađu posebne stanice za rashlađivanje. Problem predstavljaju lokacije koje ne nude prirodnu zaštitu poput posebno izgrađenog vodenog centra gde će se održati takmičenja u kanuu i veslanju.

Naime, zbog limitiranih finansijskih sredstava što se tiče tog projekta, potrebno je pronaći alternativne načine kako pomoći gledaocima, a Japanci su se dosetili da proizvedu posebne mašine koje će stvara veštački sneg. Kako prenosi BBC, mašine  stvaraju sneg tako da mešaju smrskani led i vazduh. No, problem je kako obezbediti kontinuirano rashlađivanje.

"Svrha ovog uređaja je da se gledaoci osećaju ugodno, ali isto tako da se zabave u čitavom tom procesu. Još nismo zadovoljni proizvodom, ali tek smo počeli da testiramo uređaj, verujemo da će sve biti u redu do početka Olimpijskih igara," rekao je Tomoaki Macumoto, jedan od inženjera koji radi na projektu.

Olimpijske igre će početi jula. srpnja tradicionalnom ceremonijom otvaranja.

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Валди

Катааанааа!

Odgovori 0 1

Иван

Српња?

Odgovori 17 0

Dex84

Kada vec skoro sve uvozimo,kako se nismo setili uvesti par japanaca da nam vode drzavu

Odgovori 28 1

* Sva polja su obavezna

Loading...