Sam Greenwood/Getty Images

Plivanje

12.09.2019 | 18.58 > 19:08

Tadić: Cilj je jasan, iz Londona u Tokio

Paraolimpijac Ilija Tadić je sa trenerom Danijelom Đikanović Franetom otputovao je u London gde će nastupiti na Svetskom prvenstvu u plivanju.

Ilija Tadić

POKCG

Tadić će u nedelju nastupiti u disciplini 50 metara slobodno. Tandem iz Crne Gore ima dva cilja, ili ti dva sna. U pitanju su plasman u finale i norma za Paraolimpijske igre u Japanu.

,,Ilija je spreman. Odradili smo kvalitetne završne pripreme u Podgorici. Cilj je jasan, napad na normu za Paraolimpijske igre u Tokiju koja iznosi 26,74 sekunde i finale Svetskog prvenstva", poručilia je Danijela Đikanović Franeta.

U Londonu nastupa preko 650 plivača iz 80 država sveta. Ilija Tadić je isplivao normu za planetarnu smotru u Italiji, a tada su mu samo četiri stotinke nedostajale da stigne i do Japana. Iako i sa ostvarenim rezultatom gotovo sigurno ima obezbeđeno mesto na Paraolimpijskim igrama, Tadić je jasan:

"Osećam se odlično. Spreman sam i fokusiran. Cilj je finale i norma za Tokio, verujem da su oba cilja dostižna. Pored toga, kada stignete do finala, sve je moguće, nijanse odlučuju o medalji", naglasio je Ilija Tadić.

Podsećanja radi Ilija Tadić je sa atletičarkom Marijanom Goranović bio predstavnik Crne Gore na Paraolimpijskim igrama u Brazilu.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Loading...