Izvor: PH Srbija, Inspred by Hope
Pojedinačni 06.05.2017 | 17:17 > 17:28

Sahara race: Jovica i Marina uspešno završili trku

Autor

Spektakularna trka SAHARA RACE, koja je trčana u Namibiji danas je završena.

Inspired by Hope

Izvor: Marina Lazić

Inspired by Hope

Stazu od 250 kilometara završilo je 77 takmičara od ukupno 104 koji su trku započeli pre 7 dana. U trci su učestvovali najbolji ultramaratonci iz 40 zemalja sveta. Tim koji je osnovalo udruženje pacijenata Plućna hipertenzija Srbija, Inspired by HOPE i u kome su naši najbolji ultramaratonci Jovica Spajić i Marina Lazić, ostvarili su zaista neverovatan uspeh i veliki podvig. 

Uspešno su završili trku od 250 kilometara po saharskoj pustini. U sigurno najsurovijim i najtežim uslovima za trčanje, posle 7 dana izuzetne borbe, na granici ljudske izdržljivosti, impresivno su predstavlali Srbiju i srpski ultramaraton, ali pre svega obolele od Plućne hipertenzije. Ovim neverovatnim humanim činom, gde su trčali do poslednjeg atoma snage pokazali su da su imali izuzetan motiv, pomoći i skrenuti pažnju u javnosti na Plućnu hipertenziju.

Jovica Spajić trku je završio na visokom drugom mestu, iza Moa Fustoka, ali je poslednjeg dana uspeo da pretekne Britanca Feliksa Alena koji je u prethodnih nekoliko etapa bio lider u trci.

Marina Lazić je na kraju bila 32. u ukupnom plasmanu a 7. u konkurenciji žena.

Da li su mogli na teži način to uraditi – nisu, da li su mogli na impresivniji način to uraditi – nisu. Uspeli su u čast svih obolelih od Plućne hipertenzije da istrče jednu od najtežih trka na svetu. Svaka čast Inspired by HOPE timu i udruženju pacijenata Plućna hipertenzija Srbija, na impresivnom projektu i rezultatu koji su ostvarili u neverovatnim uslovima i velikoj konkurenciji.

“Marina i Jovica trče sa ciljem da motivišu druge ljude svojim ostvarenim ciljevima. Posvećenošću i dubokom verom u svoj put mogu se pomeriti sve granice, možemo pobediti sebe. Bez obzira da li je pred nama trka ili neka životna prepreka, ne smemo se nikada predate” – moto je tima koji je inspirisanim nadom.

Veliko poštovanje na podvigu ste učinili. BRAVO!

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Игор

Само да ми Марина Лазић не буде узор...не дај Боже.

Odgovori 0 2

Inspired by HOPE Team

Veliko hvala velikom Sport klubu, koji nas je nesebecno podrzao u nasim naporima da i na ovo neverovatno teskoj trci bude od nas i odvoji veliki prostor za nas tim. Ljudi koji vode i koji rade na Sport klubu, stali su rame uz rame sa svima nama iz udruženja PH Srbija, uz naš Inspired by HOPE tim, uz Jovicu i Marinu, uz nasu inspiraciju i nadu.... Hvala vam divni i humani ljudi. Neko to odozgo vidi sve... Inspired by HOPE team

Odgovori 7 0

* Sva polja su obavezna

Romantičari i Zmajevi "ostali bez daha" za PH Srbija

Autor

Romantičari i Zmajevi "ostali bez daha" za PH Srbija

Da ne moraš biti "veliki" da bi bio veliki pokazali su danas na Staroj Karaburmi mlađi kadeti OFK Beograda i Voždovca.

Sahara race: Jovica i Marina na korak od uspeha

Autor

Sahara race: Jovica i Marina na korak od uspeha

Sa velikom pažnjom i ponosom nastavljamo da pratimo izuzetnu trku u Sahari, gde neki od najboljih ultramaratonaca sveta trče trku kroz Namibijsku pustinju u dužini od 250 kilometara.

Sahara race: Jovica i Marina uspešni u teškoj etapi

Autor

Sahara race: Jovica i Marina uspešni u teškoj etapi

Trka SAHARA RACE u Namibiji u dužini od 250 km i dalje traje i sa velikom pažnjom se prati u celom svetu.

Inspired by HOPE: Sledi četvrta najteža etapa

Autor

Inspired by HOPE: Sledi četvrta najteža etapa

Sportklub nastavlja da na najtežoj trci na svetu Sahara Rejs u Namibiji, dugačkoj 250 km, prati Inspired by HOPE tim,u kojem se nalaze dvoje srpskih izuzetnih ultramaratonaca Jovica Spajić i Marina Lazić.

Sahara race: Srpski ultramaratonci sjajni trećeg dana

Autor

Sahara race: Srpski ultramaratonci sjajni trećeg dana

Na jednoj od najtežih ultramaratonskih trka na svetu – Sahara race u utorak je trčana treća etapa, a srpski predstavnici, koji se takmiče pod imenom Inspired by hope ostvarili su zapažene rezultate.

Inspired by hope – uspešno završena i druga etapa

Autor

Inspired by hope – uspešno završena i druga etapa

Na jednoj od najtežoj trka na svetu – Sahara race u Namibiji u utorak je trčana druga etapa u dužini od 40 kilometara. Srpski tim koji se takmiči pod imenom Inspired by hope, a koji čine ultramaratonci Jovica Spajić i Marina Lazić, uspešno je završio i tu izuzetno zahtevnu etapu.

Dan 1 - Inspired by Hope, Sahara Race ultramaraton

Autor

Dan 1 - Inspired by Hope, Sahara Race ultramaraton

Srpski ultramaratonci i reprezentativci Srbije, Jovica Spajić i Marina Lazić učestvuju na jednoj od najtežih ultramaratonskih trka na svetu - Sahara Race u Namibiji u dužini od 250 km u trajanju od 7 dana.
Loading...