Jamie Squire, Getty Images Sport

Pojedinačni

19.09.2019 | 14.07 > 14:09

Startuje EP: Pohod na medalje i kvote za Tokio

Autor

Odbrojavanje do starta srpskih strelaca na Evropskom seniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji privedeno je kraju.

Streljački savez Srbije

U petak će se takmičiti petoro srpskih takmičara. U kvalifikacijama MK puškom iz trostava učestvuju Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić. Finale je u subotu. Zoranu Arunović i Jasminu Milovanović očekuje prva faza kvalifikacija MK sport pištoljem (precizna paljba). Druga polovina (brza paljba) i finale su u subotu. U subotu će biti održano i takmičenje u trostavu za dame, u kome učestvuju Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Ivana Anđušić Maksimović. Istog dana su i kvalifikacije i finale.

U svakoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote., na pitanje o ciljevima našeg tima u Bolonji odgovara:

“Ciljevi naše seniorske reprezentacije su olimpijske vize i medalje. Nezahvalno je prognozirati koliko medalja i kvota možemo da osvojimo, posebno što je na okupu evropska elita. Najbolji strelci Starog kontinenta su u Bolonji, svi imaju visoke ambicije, ali nadamo se da ovaj put možemo da dođemo bar do jedne kvote“, kaže sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković.

Olimpijske vize za Tokio 2020. za sada su „upucali“ Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović (oboje puška).

“Priželjkivali smo još neku kvotu, ali ciljevi zacrtani za dosadašnji deo sezone su ispunjeni. Sa skoro svih takmičenja koja su u sistemu olimpijskih kvalifikacija naši strelci su se vratili sa kvotama. Posle Bolonje predstoji nam oko pet meseci pauze, a naredne godine su preostala još dva takmičenja na kojima će se deliti kvote za Tokio – Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem i evropski kvalifikacioni turnir. Smatram da je realno da na kraju Srbija ima osam kvalifikovanih strelaca za naredne Olimpijske igre“, zaključio je Marković.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

EP: Srbija oborila državni rekord u trostavu

Autor

EP: Srbija oborila državni rekord u trostavu

EP: Srbija oborila državni rekord u trostavu

Muška reprezentacija Srbije puškom (Milenko Sebić, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović) osvojila je vrlo dobro sedmo mesto u ekipnom plasmanu u gađanju MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) na Evropskom seniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji.
Loading...