David Ramos, Getty Images Sport

Pojedinačni

04.03.2020 | 12.18 > 12:21

Snežana Ćulafić – zlatna devojka Crne Gore

Državno prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu koje je nedavno održano u Tivtu, iznedrilo je istonskog heroja. U pitanju je Snežana Ćulafić, kapiten reprezentacije i članica Budućnosti iz Podgorice.

Snežana Ćulafić

STK Budućnost

Snežana Ćulafić

Snežana Ćulafić je u top formi stigla u Tivat, a zatim posle velike borbe u zaista jakoj konkurenciji uspela da osvoji tri zlatne medalje. Sada je aktuelni šampion Crne Gore u singlu, u dublu i mešovitom dublu. Do trona u dublu je stigla sa sestrom Draganom, a u mešovitom dublu sa Flipom Radulovićem.

Stonoteniseri iz Crne Gore bili su oktrovenje na Igrama malih zemalja. Osvojili su četiri bronzane medalje. Filip Radović je osvojio bronzu u singlu, dublu i ekipno sa Filipom Radulovićem. Snežana Ćulafić i Ivona Petrić su stigli do bronze u ekipnoj konkurenciji, a samo malo sreće je nedostajalo da stignu do medalje u dublu, odnosno singlu.

Atmosfera u dvorani „Župa“ u Tivtu, koja je oba dana takmičenja bila ispunjena gotovo do poslednjeg mesta, kao i partije koje su prikazali stonoteniseri i stonoteniserke iz Crne Gore su potvrdili da izuzetno atraktivni sport može da ima svetlu budućnost, ako se momcima i devojkama, bolje reći dečacima i devojčicama posveti pažnja koju apsolutno zaslužuju.

Presrećna sam. Još uvek mi je u glavi državno prvenstvo koje je sjajno organizovano u Tivtu. Dvorana je bila ispunjena do poslednjeg mesta, pokazali smo da stoni tenis ima sjajnu budućnost, a veliki broj mečeva je bio na vrhunskom, usuđujem se da kažem evropskom nivou. Ono što me čini izuzetno srećnom je činjenica da sam posle pet bronzanih i tri srebrne medalje, uspela da stignem do zlata u singl konkurenciji. Veliki rad, trud, odricanje i strpljenje su se isplatili“, naglasila je Snežana Ćulafić za Sport Klub i nastavila:

Stoni tenis u Crnoj Gori ima veliki potencijal i perspektivu, ono što nam nedostaje je podrška. Imamo veliki broj izuzetno talentovanih dečaka i devojčica, samo im treba omogućiti da se bore i učestvuju na velikim takmičenjima. Srećna sam što će muška reprezentacija igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali mi je iskreno žao što neće i ženska. Nadam se da će se to promeniti naredne godine, a sada ćemo se boriti da popularizujemo sport kojim se bavimo još jače. Prilika za to je Balkansko prvenstvo koje se održava u Bugarskoj“.

Pitanja nije potrebno postavljati, Snežana Ćulafić je nastavila sa izlaganjem:

Moram da naglasim da je Filip Radović uradio zaista ogroman posao kada je popularizacija stonog tenisa u Crnoj Gori u pitanju. Iz dubine duše se nadam da će uspeti da izbori plasman na Paraolimpijske igre, a iluzorno je trošiti reči koliko bi značilo kada bi i Luka Bakić uspeo da stigne do Tokija, a ima izgleda da to ostvari. Sve su to koraci na putu ka unapređenju jednog zaista divnog sporta u Crnoj Gori. Ponavljam još jednom potencijala i perspektivu imamo, neophodno je samo da dobijemo podršku i pomoć, da dobijemo priliku da učestvujemo na velikim takmičenjima, a uverena sam da nećemo razočarati ljubitelje sporta, kao što to nikada nismo uradili do sada“, naglasila je Snežana Ćulafić i dodala:

Stoni tenis nije sport koji ima željenu medijsku pažnju, ali i pored toga možemo da se pohvalimo velikim brojem dečaka i devojčica koji predano, sa mnogo ljubavi dolaze na treninge, koji su spremni na rad, trud i odricanje kako bi stigli do uspeha. Iz kvantiteta uvek dolazi kvalitet. Optimista sam po prirodi i uverena sam da će stoni tenis u Crnoj Gori uskoro biti na nivou na kojem zaslužuje da bude. U međuvremenu, ostaje nam da se borimo na svakom takmičenju na kome učestvujemo. Okrećemo se Balkanskom prvenstvu, momcima želim puno uspeha u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo, a Filipu Radoviću i Luki Bakiću da izbore plasman na Paraolimpijske igre“.

Zvučaće kao subjektivna ocena, ali verujte da nije. Stonoteniseri iz Crne Gore su na svakom takmičenju na kome su učestvovali pokazali da imaju ogroman potencijal, uvek su uspevali da stignu do medalje. Samo malo pomoći i podrške je neophodno da Crna Gora počne sa pozioniranjem na evropskoj i svetskoj mapi stonog tenisa.

Filip Radović, Snežana Ćulafić, Ivona Petrić, Irfan Čekić, Luka Bakić, Filip Radulović, Dragana Ćulafić uz čitavu plejadu mladih i talentovanih dečaka i devojčica su ganarcija za naveden

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poljoprivrednik

Mislim da je mala Andrea Bajović iz Berana (14 godina) zaslužila da bude spomenuta u ovom tekstu jer je šampion svih mlađih kategorija i najveći talenat u CG. Čak bi i na seniorskom prvenstvu bila u samom vrhu, ali zbog bolesti nije učestvovala.

Odgovori 8 0

* Sva polja su obavezna

Snežana Ćulafić i Filip Radović šampioni Crne Gore

Snežana Ćulafić i Filip Radović šampioni Crne Gore

Snežana Ćulafić i Filip Radović šampioni Crne Gore

Tokom vikenda u Tivtu, je organizovano pojedinačno prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu. Centralne figure su bili Snežana Ćulafić i Filip Radović.
Loading...