Izvor: Getty Images / Tom Pennington

Uslovi korišćenja

DOBRO DOŠLI NA SPORT KLUB PORTAL

Korišćenjem bilo kog dela “Sport Klub” portala prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem “Sport Klub” portala ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

LIČNA, AUTORSKA I DRUGA PRAVA

Sadržaj objavljen u okviru “Sport Klub” portala ne sme se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka “Sport Klub” portala, ili na bilo koji način kojim se može prouzrokovati šteta “Sport Klub” portalu ili bilo kojem trećem licu u skladu sa propisima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na “Sport Klub” portalu povređuje vaše lično, autorsko ili drugo pravo ili interes možete zahtevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE I OGLAŠIVAČI

“Sport Klub” sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje u okviru “Sport Klub” portala koristite na vlastitu odgovornost i “Sport Klub” se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem. U okviru “Sport Klub” portala nalaze se vlastiti sadržaji, sadržaj partnera i oglašivača, besplatni sadržaji i linkovi na spoljne stranice, kao i veza do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih lica (linkova) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. “Sport Klub” portal nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na Internet stranicama kreiranim od strane trećih lica.

“Sport Klub” nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača u okviru portala kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na “Sport Klub” portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika “Sport Klub” portala i izvan portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te “Sport Klub” nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup “Sport Klub” portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

POŠTOVANI ČITAOCI MOLIMO VAS DA PRE PISANJA KOMENTARA PROČITATE SLEDEĆE UPUTSTVO:

Neophodno je popuniti polja obeležena zvezdicom. Redakcija “Sport Klub” portala zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni i nema obavezu obrazlaganja odluka s tim u vezi.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovim neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici “Sport Klub” portala.

Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao ni komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, odnosno nisu stavovi redakcije “Sport Klub” portala.

Upućujemo vas da u nastavku pogledate I našu Politiku privatnosti koja definiše pitanja vezana za obradu I zaštitu vaših ličnih podataka I korišćenje kolačića.

IZMENE USLOVA KORIŠĆENJA

”Sport Klub” portal zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama “Sport Klub” portal može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korišćenjem bilo kog sadržaja na “Sport Klub” portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

United Media S.a.r.l. sa sedištem na adresi 43, Bulevat Pierre Frieden, L-1543 Luksemburg, Registarski broj B18493

Verzija od 25.5.2018. godine.

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama, kako koristimo te podatke, sa kim ih delimo i kako ih štitimo, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi sa vašim ličnim podacima a u pogledu korišćenja vašeg naloga na Sport Klub sajtu kao i komentarisanja vesti na sajtu. Ova Politika privatnosti dopunjuje Uslove korišćenja (prethodno navedene) dopunjuje ih u delu koji se odnosi na zaštitu ličnih podataka, a sve u cilju usklađivanja sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR).

Ko smo MI: Kad kažemo MI, pod tim mislimo na United Media S.a.r.l. sa sedištem na adresi 43, Bulevat Pierre Frieden, L-1543 Luksemburg, Registarski broj B18493 koja je vlasnik kanala i licence za Sport Klub kanale (u daljem tekstu: SK). SK je Rukovalac vaših podataka i kao takav u ovoj politici vam pruža sledeće informacije:

1. Koje lične podatke o vama prikupljamo

2. U koje svrhe lične podatke prikupljamo i obrađujemo

3. Naši poslovni partneri koji obrađuju vaše lične podatke – Obrađivači podataka

4. Koji period zadržavamo vaše lične podatke

5. Koje tehničke i organizacione mere koristimo da bismo zaštitili vaše lične podatke

6. Koja prava imate u vezi sa vašim ličnim podacima

7. Informacije o „Kolačićima“

8. Kontakt podaci

9. Prelazne i završne odredbe

1. Koje lične podatke prikupljamo o vama

Kada kažemo vaši „Lični podaci“ tu mislimo na sve one podatke koje nam ostavljate prilikom posete sajtu i registracije na sajtu Sport Kluba, a to su: vaše ime, prezime, e-mail adresa, login ime i lozinka, IP adresa sa koje pristupate, vaša slika ako ste je ostavili, javni Facebook ili Twitter nalog ako se preko istog prijavili kao i komentar ako ste ostavili dok ste bili ulogovani na nalog.

Kada je u pitanju ostavljanje komentara na SK portalu, SK omogućava korisnicima da (bez logovanja i otvaranja naloga) ostave komentare na vesti na sajtu sa sadržajem koji sami definišu kao i pod imenom-pseudonimom koji samo određuju. Stoga u vezi ostavljanja komentara vi u skladu sa vašim pravom na slobodu istraživanja sami birate koje ćete i da li ćete vaše lične podatke učiniti dostupnim javnosti i da li ćemo mi uopšte imati vaše lične podatke. Pored tih informacija u vezi sa komentarima koje vi učinite javnim na našem portalu, mi prikupljamo i vreme i datum komentara kao i IP adresu sa koje je komentar postavljen.

2. U koje svrhe lične podatke prikupljamo i obrađujemo

Sve navedene Lične podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu kreiranja vašeg naloga na Sport Klub sajtu, a na osnovu toga što otvaranjem vašeg naloga vi prihvatate i Uslove korišćenja istog kao i ovu Politiku privatnosti. Stoga vaši Lični podaci su potrebni:

- Za otvaranje korisničkog naloga

- Davanje pristupa korisničkom nalogu

- Upravljanje korisničkim nalogom

- Pružanje tačno određenih vesti na osnovu kategorija koje ste sami odredili da su vam od interesa i da želite da primate vesti iz tih oblasti („izaberi omiljene sportove, timove i sportiste koje želiš da držiš u fokusu“)

- Komentarisanje vesti,

- Deljenje podešavanja na različitim uređajima i pretraživačima tj. pristup nalogu sa istih.

U slučaju da ne otvarate nalog na sajtu, već samo želite da komentarišete određene vesti, vaše lične podatke (ako ih ostavite) koristimo isključivo i samo u svrhu omogućavanja ostavljanja komentara na vesti.

Pored toga, vaše Lične podatke obrađujemo na osnovu našeg Legitimnog interesa da bismo otkrili i uklonili greške i tehničke probleme koji se mogu javiti u vezi sa korišćenjem vašeg naloga. Takođe vaše Lične podatke, kao i podatke u vezi komentara, po istom osnovu možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga kao i sprečavanja istih kako na nalogu tako i komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše Opšte uslove korišćenja kao i relevantne zakonske propise.

Na kraju vaše Lične podatke, kao i podatke u vezi ostavljenih komentara, možemo otkriti ili podeliti sa određenim državnim organima ako se to od nas zahteva na osnovu zakona. Takođe iste možemo otkriti i na osnovu pisane, sudske ili druge odluke državnog organa kojom se na osnovu relevantnih propisa može omogućiti uvid u Lične podatke.

3. Naši poslovni partneri koji obrađuju vaše lične podatke – Obrađivači podataka

Kako bi vam omogućili neometano korišćenje sajta i vašeg naloga mi sarađujemo sa pojedinim poslovnim partnerima. Odabir naših partnera vršimo na osnovu toga da li pružaju dovoljan nivo garancije u vezi zaštite ličnih podataka. U situacijama gde imamo partnere koji su van EEA uvek zahtevamo potpisivanje ugovora kojim tačno definišemo na koji način naši partneri smeju da pristupaju vašim podacima i gde zahtevano da implementiraju odgovarajuće tehničke i organizacijske mere u skladu sa članom 46.2 (c) GDPR. Takođe u tim slučajevima i sa takvim partnerima potpisujemo i Standarde Ugovorne Klauzule.

U vezi sa održavanjem sajta i vašeg naloga, kao i omogućavanjem komentara na tekstove na našem sajtu imamo saradnju sa kompanijama koje su vam EEA, sa kojima smo kroz ugovor obezbedili odgovarajuće organizacijske i tehničke mere zaštite kao i potpisali Standardne Ugovorne Klauzule. Informacije o tim kompanijama i preduzetim merama zaštite su dostupne na zahtev upućen na adresu dpo@sportklub.info

Ako otvarate vaš nalog preko društvenih mreža, Facebook i Twitter, u takvim slučajevima i te kompanije takođe skupljaju i obrađuju vaše lične podatke u vezi sa korišćenjem SK naloga. Kako biste videli više informacija o korišćenju vaših ličnih podataka od strane tih kompanija, upućujemo vas da pogledate njihove politike privatnosti.

4. Koji period zadržavamo vaše lične podatke

Vaši lični podaci u vezi sa vašim nalogom se čuvaju sve dok je vaš nalog aktivan. Određene informacije koje smo dužni da čuvamo na osnovu zakona čuvamo i nakon deaktivacije i brisanja vašeg naloga, onoliko koliko je zakonom propisano minimalno zadržavanje tih vrsta podataka. Isto se primenjuje i u odnosu na vaše komentare, s tim što tekst komentara ostaje sačuvan u online arhivi vesti zajedno sa tekstom vesti.

5. Koje tehničke i organizacione mere koristimo da bismo zaštitili vaše lične podatke

Sve lične podatke koje sakupljamo o vama čuvamo i obrađujemo u skladu sa zahtevima iz GDPR, kao i relevantnim industrijskim standardima. Preduzimamo sve neophodne mere kako bi zaštitili vaše lične podatke od gubitka, zloupotrebe i neautorizovanog pristupa. Svi vaši lični podaci su pohranjeni na serverima kojima pristup ima ograničen broj autorizovanih ljudi. Ako želite da vam pružimo više informacija o tehničkim i organizacijskim meramazaštite naših sistema, molim vas uputite nam zahtev na dpo@sportklub.info

6. Koja prava imate u vezi sa vašim ličnim podacima

Vaše pravo na uvid u vaše lične podatke možete ostvariti pristupom na vaš korisnički nalog gde se nalaze sve informacije koje imamo o vama kao i vaše preferencije u vezi određenih sadržaja. Na istom portalu možete ostvariti i vaše pravo na izmenu ličnih podataka ako smatrate da neki od navedenih nisu potpuni ili tačni. Sve ostale lične podatke za koje mislite da ih ne možete naći na portalu a da ih mi imamo, možete nam tražiti na osnovu obrazloženogpisanog zahteva podnetog na adresu dpo@sportklub.info

Vaše pravo na ograničenje obrade i prigovor obradi možete ostvariti tako što ćete nam uputiti obrazloženi zahtev na prethodno pomenutu adresu, sa naznakom iz kog razloga tražite ograničenje ili prigovor obradi. Tokom perioda odlučivanja o vašem zahtevu, vaši lični podaci će biti čuvani kod nas ali ih nećemo obrađivati. Pravo na prigovor uvek možete ostvariti u vezi sa direktnim marketingom.

U svakom trenutku možete ostvariti vaše pravo na brisanje ličnih podataka, tako što ćete deaktivirati vaš nalog ili slanjem pisanog zahteva na prethodno pomenutu adresu. Čim dobijemo informaciju da ste uradili deaktivaciju-brisanje iz naše baze automatski brišemo lične podatke o vama (izuzev ličnih podataka koje smo po zakonu dužni da čuvamo).

Vaše pravo na prenos ličnih podataka možete ostvariti tako što ćete nam uputiti zahtev u kome ćete tražiti da vam dostavimo sve lične podatke koje imamo o vama kako biste ih preneli kod drugog lica.

Na zahteve u vezi svih vaših prava u vezi sa vašim nalogom, odgovorićemo najkasnije mesec dana nakon prijema zahteva.

7. Informacije o „Kolačićima“

Na našem sajtu nalaze se naši kolačići kao i trećih strana koji vam omogućavaju da na lakši način koristite sajt i krećete se po istom. Neki od tih kolačića se koriste i u svrhu analitike, plasiranja određenih reklama ili predlaganja određenih vesti. Prilikom prve posete sajtu, iskočiće vam obaveštenje o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Svi kolačići su svrtstani u sledeće kategorije: nephodni, za unepređenje rada sajta, marketing, statistika i ostali. Bez nepohodnih kolačića nije moguće pretraživati i koristiti naš sajt. Za sve ostale kolačiće, imaćete mogućnost da li želite da prihvatite njihovo korišćenje ili ne. Ako ne prihvatite da koristite takve kolačiće to vas neće onemogućiti da koristite sajt, ali može uticati na funkcionalnost njegovog korišćenja. Detaljnije informacije se nalaze u našoj Politici o Kolačićima koja će vam biti prikazana prilikom prve posete sajtu i na kojoj možete izvštiti i pojedinačno podešavanje određenih kategorija kolačića koji nisu nepohodni.

8. Kontakt podaci

Sva pitanja kao i zahteve u vezi sa vašim podacima možete postaviti našemSlužbeniku za zaštitu podataka o ličnosti na sledeću e-mail adresu dpo@sportklub.info

U svakom trenutku možete uložiti prigovor u vezi sa obradom vaših ličnih podataka nacionalnim telima za zaštitu ličnih podataka u vašoj zemlji kao I regulatornom telu za zaštitu podataka o ličnosti u Luksemburgu .

9. Prelazne i završne odredbe

SK i zadržava pravo da promeni ili modifikuje ovu Politiku. O važnim promenama i dopunama SK može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korišćenjem bilo kog sadržaja na SK portalu smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima o uslovima korišćenja kao i politici privatnosti.

Ova politika privatnosti stupa na snagu 25.05.2018.

United Media Production d.o.o.

Bulevar Zorana Đinđića 8a

(Blok 21)

11070 Beograd

Srbija

PIB: 104519078

Matični broj: 20179368

Loading...