snow 1Layer 1
Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Ski skokovi

19.02.2018 | 15.22 > 15:36

Norvežani ubedljivi u ekipnim skokovima

Skakači iz Norveške su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu u ekipnoj konkurenciji. Oni su imali skoro 23 boda više od drugoplasiranih Nemaca, a Poljaci su završili na trećem mestu.

Daniel Andre Tande, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang, Robert Johansson

Ryan Pierse/Getty Images

Nemci, Poljaci i Norvežani potvrdili sud dominaciju na zimskim Olimpijskim igrama u Pjongčangu jer su i u ekipnoj konkurenciji podelili medalje. 

Najbolji na poslednjem takmičenju u ski skokovima na ovim Igrama bili su Norvežani u sastavu Danijel Andre Tande, Andreas Stjernen, Robert Johanson i Johan Andre Forfang i to sa 1098,5 poena. Tande je svojim skokovima doneo najviše poena svojoj reprezentaciji. 

Drugoplasirani su bili Nemci koji su imali skoro 23 poena manje od Norvežana, a najbolji kod njih je bio novi olimpijski šampion na maloj skakaonici Andreas Velinger. Karl Gajger, Štefan Lejhe i Ričard Frajtag su takođe osvajači srebrne medalje. 

Poljaci predvođeni prvoplasiranim u Svetskom kupu, Kamilom Štohom koji je na ovim igrama uzeo zlato na velikoj skakaonici, bili su treći i to samo 3,3 boda iza Nemaca. Uz Štoha su skakali Stefan Hula, Macijej Kot i David Kubacki.

Iza Poljaka su bili, praktično bez šansi, Austrijanci, Slovenci, Japanci, Rusi i Finci. 

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

samed

Odlicno bravo momci kakav tim sa predvodjenim brkom Robertom

Odgovori 14 0

* Sva polja su obavezna

Norvežani ubedljivi kod kuće u Vikersundu

Norvežani ubedljivi kod kuće u Vikersundu

Norvežani ubedljivi kod kuće u Vikersundu

Norveški skakači osvojili su prvo mesto na ekipnom takmičenju u Vikersundu osvojivši 1567 poena. Drugi su bili Poljaci, treći Slovenci dok su austrijski skakači završili tek peti.
Loading...