Gray Mortimore/Getty Images

Ragbi

01.08.2019 | 12.29 > 12:30

"Sve gej ljude čeka pakao" – otkaz, pa tužba

Autor

Australijski ragbista Israel Folau tužio je Ragbi federacije Australije (RA) zbog otkaza koji je dobio, kako kaže, zbog svojih hrišćanskih uverenja.

Mark Nolan, Getty Images Sport

Folau je na društvenim mrežama napisao da će sve gej ljude čeka pakao, a u RA kažu da je igrač prekršio pravila ponašanja za igrače.

Nekada jedan od najplaćenijih australijskih sportista, 30-godišnji Folau traži odštetu od deset miliona australijskih dolara, tj. oko 6,8 miliona američkih dolara.

Dobio je podršku hrišćanskih lobi grupa, a sa druge strane su ga mnogi osudili. Iz RA tvrde da su ga otpustili s pravom jer je prekršio pravilnik, kao i da su Folaua prethodno upozoravali na neprikladan sadržaj na društvenim mrežama, a njegov slučaj pokrenuo je raspravu u Australiji u vezi s tim šta čini slobodu religijskih uverenja, a šta je govor mržnje.

Komentari (18)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

.

Ostali su bez vrhunskog igraca. Koliko ce bez njega moci na svetakom tesko je reci

Odgovori 0 0

Незнавени

А ко је теби "Casttila" шапнуо на уво да Бог не постоји ? Или ти себи дајеш за право да си ти Бог пошто си свезнајући и знаш да Бог не постоји !

Odgovori 1 2

Жића

Ни ја не верујем да ти постојиш! Моја тврдња је сразмерна твојој тврдњи.

Odgovori 2 1

* Sva polja su obavezna

Folau razbesneo ragbiste: "Gadi mi se da igram sa njim"

Autor

Folau razbesneo ragbiste: "Gadi mi se da igram sa njim"

Folau razbesneo ragbiste: "Gadi mi se da igram sa njim"

Igrači Novog Zelanda "digli su glas" protiv anti - gej komentara koje je ranije ovog meseca imao reprezentativac Australije Izrael Folau.
Loading...