Will Russell, Getty Images Sport

Ragbi

01.06.2020 | 23.02

Izvinjenje zbog Hitlera i serijskog ubice na tribinama

Tribine na stadionima nakon „restarta” sporta obično su prazne, pa se klubovi trude da ih na kreativan način popune, a jedno od najpopularnijih je postavljanje kartonskih slika gledalaca na sedištima.

Australian rugby

Getty images/Ryan Pierse

Ta taktika pogodila je organizatore ragbi utakmice u Australiji, gde je jedan od „gledalaca” bio Harold Šipmen, zloglasni britanski serijski ubica, osuđen 2000. godine za ubistvo 15 pacijenata smrtonosnom injekcijom.

Australijska ragbi liga (NRL) je započela inicijativu „The Fan in the Stand”, tako što navijači mogu da prikače svoju fotografiju za 22 dolara, i kažu na kojoj utakmici žele da se pojave.

Neko je zloupotrebio sistem i ubacio fotografiju Šipmena, što je viđeno na tribini u Kembelbaunu, na utakmici odigranoj u nedelju između Pantera i Vitezova. NRL je saopštio da će od sada biti oprezniji, iako Šipmen nije nigde preterano poznat, osim u Velikoj Britaniji.

Možda ovaj incident ne bi bio toliko „izvikan” da na sve nije, na čudan način, reagovao Metju Džons, bivši igrač ragbija, a sada komentator i TV voditelj. Naime, on je u svojoj emisiji, onako u šali, montirao fotografiju Adolfa Hitlera na tribine, što je izazvalo salvu kritika australijske jevrejske zajednice.

Džons i televizijska stanica su se ubrzo izvinuli.

Komentari (2)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

AUDAX

Dobra fora sa Adolfom.

Odgovori 68 3

aha

Kao na Olimpijadi 1936.

49 1

* Sva polja su obavezna

Australija dozvolila do 10.000 gledalaca na stadionima

Australija dozvolila do 10.000 gledalaca na stadionima

Australija dozvolila do 10.000 gledalaca na stadionima

Australija će ukinuti pravilo da se utakmice i sportska takmičenja održavaju bez gledalaca zbog pandemije koronavirusa i od jula će dopustiti na stadionima do 10.000 posetilaca, objavio je u petak australijski premijer Skot Morison.
Loading...