Krstajić: Sastav za Kostariku znam već pet dana

Vesti 16. jun 201813:20 > 13:34
Fudbalski savez Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić pred prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, koju njegov tim igra protiv Kostarike rekao je da je zadovoljan pripremama za taj meč.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

„Možemo da budemo zadovoljni kako smo odradili ove tri nedelje. I što se tiče rada i atmosfere. Igrači su bili psihološki umorni posle teške sezone. Napravili smo dobar uvod u ono što nas očekuje. Mogu da budem zadovoljan odnosom van terena i na treningu i kako smo odigrali protiv Čilea i Bolivije. Iskreno, mirno sam spavao i isto ću tako spavati večeras. Ponavljam: odlično je sve izgledalo u ove tri sedmice“, rekao je Krstajić i dodao:

„Doveli smo igrače koji su najkvalitetniji u srpskom fudbalu. Postoje još neki koji su zaslužili da igraju. Sergej i Mitrović su mladi i ambiciozni. Pojedinci pokušavaju da stave pritisak na njih, ali oni su bitni kao i svi igrači na svojim pozicijama“.

Novinare je zanimao sastav igrača koji će početi utakmicu.

„Neozbiljno bi bilo da diktiram sastav. Znam sasatav već pet dana. Nemam šta tu da vam kažem“.

Selektor će u nedelju prvi put voditi ekipu na nekom zvaničnom meču.

„Ne odvajam zvanične utakmice od prijateljskih. U Srbiji se samo gleda prva naredna utakmica. Isto ovako nam je bilo i protiv Maroka i Nigerije. Nemam problem što će nam ovo biti prva zvanična utakmica. Radim sa sjajnim momcima, čista mi je savest. To su stvari koje mene čini srećnim… Nemam pardona prema igračima kada su utakmice u pitanju. Svi će morati da ispune zahteve“.

Doskorašnji kapiten Orlova Branislav Ivanović nije delovao previše raspoloženo prethodnih dana.

„Suvišno je trošiti reči o Banetu. On će sutra, akobogda, da obori rekord. Radujemo se i tome. To je još jedan podstrek i znak da moramo da damo više. I njemu želimo da sutra ulepšamo dan“, zaključio je Krstajić.

Utakmica Grupe E između Kostarike i Srbije igra se u nedelju od 14 časova na Samara Areni.