Novak o pobedi Orlova: Promenio sam dve majice!

Vesti 17. jun 201817:48 > 17:49
Marc Atkins/Getty Images

Novak Đoković trenutno je u Londonu gde će igrati turnir na Kvinsu, ali nije propustio priliku da gleda meč reprezentacije Srbije sa Kostarikom.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Orlovi su slavili sa 1:0 golom Kolarova u 56. minutu.

“U poslednjih 15 minuta morao sam da promenim dve majice! To je najbolji način da se počne Mundijal. Nismo igrali na velikim takmičenjima skoro deset godina i ovo je stvarno sjajno. Fudbal je veoma popularan, svi gledamo, u prostorijama za igrače je stalno fudbal na TV-u. Drago mi je što sam uspeo da pogledam meč svoje zemlje“,

rekao je Đoković i dodao:

“Prijatelj sam sa Kolarovom, koji je danas postigao sjajan gol, kao i sa Matićem i Sergejem Milinković-Savićem, koji su među najboljima u timu. To je mlad tim, mada su Ivanović i Kolarov dugo igrali u Premijer ligi, oni su predvodnici“.

Novak kaže da su fudbal i tenis različiti, ali da ima i dodirnih tačaka.

“Podržavamo jedni druge i delimo tajne o oporavku, treninzima i sl. Timski sportovi su naravno drugačiji, mi imamo samo Dejvis kup kao timsko takmičenje i to je veoma lep osećaj“.

Na konstataciju da je manji pritisak na njemu kada je Srbija na Mundijalu, Đoković odgovara:

“Ne razmišljam tako. Ja navijam za njih kao oni za mene. Srbija je istorijski veoma uspešna u košarci. Ipak, fudbal je najpopularniji sport na svetu, volimo ga i mi. Naš mladi tim osvojio je Svetsko prvenstvo pre nekoliko godina, to je bio naš najveći fudbalski uspeh“.

Srbija drugi meč igra u petak sa Švajcarskom od 20.00.