Anderson: Zlatan nema nikakve veze s nama

Vesti 18. jun 201810:33 > 10:33
Getty images/ Nils Petter Nilsson/Ombrello

Selektor Švedske Jane Anderson tvrdi da Zlatan Ibrahimović nije imao nikakvog uticaja na pripremu nacionalnog tima za meč protiv Južne Koreje na početku Svetskog prvenstva.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Ibra se povukao iz reprezentacije posle Evropskog prvenstva 2016. godine, a pred početak Mondijala je nagoveštavao da bi mogao i u Rusiju. Ipak, na planetarnim pampionatu pojavio se samo na promociji sponzora.

„Postao sam selektor pre skoro dve godine, posle Evropskog prvenstva. Zlatan Ibrahimović i još neki igrači su odlučili da se povuku. Ispoštovao sam njihovu odluku. Zlatan od tada nije imao nikakve veze sa timom“, kazao je Anderson.

 Pred prvi meč Šveđana u Rusiji bilo je optužbi o ‘špijuniranju rivala’.

„Vrlo je važno da se pokaže poštovanje protivnicima. Ako su neki osetili išta drugo s naše strane, izvinjavamo se“, odgovorio je Anderson na konstataciju da je skaut njegovog tima posmatrao zatvoreni trening Južne Koreje.

Ipak, to nije i jedina nesvakidašnja situacija vezana za ovaj duel. Selektor Južne Koreje promenio je brojeve na dresovima svojih igrača na treningu kako bi zbunio rivala.

„Ja nemam nikakvih trikova. Što se tiče mog kolege iz Južne Koreje, neka radi šta misli da treba.“

Meč je na programu u nedelju od 14 časova.