Španija slavi Dijega Kostu i prvu pobedu na Mundijalu

Vesti 20. jun 201821:36 > 21:39
Francois Nel, Getty Images Sport

Reprezentacija Španije stigla je do prve pobede na Mundijalu u Rusiji savladavši Iran 1:0. Gol za pobedu i važna tri boda postigao je Dijego Kosta.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Reprezentacija Španije savladala je Iran sa 1:0 u meču drugog kola Grupe B i upisala tri boda, veoma važna u borbi za plasman u osminu finala. 

Težak meč, nezanimljiv sve do postignutog gola, pripao je na kraju Španiji koja je više držala loptu ali nije imala pravi recept za sjajnu odbranu Irana. Sa druge strane, Iran je pokazao da ume i da napada kada je potrebno, ali sa tom taktikom su počeli prekasno da izvuku nešto iz ovog meča. 

U prvom poluvremenu je Španija držala loptu, pokušavala da napada, opsedala kazneni prostor Irana, ali nije pronalazila put do gola rivala. Iran se branio, dosta često i sa svih 11 igrača i čekao prilike iz eventualnih kontra napada i to je radio savršeno.

Španija je u prvom poluvremenu uputila samo jedan šut koji je išao u okvir gola Irana – šutirao je iz slobodnog udarcaDavid Silva.

U drugom poluvremenu, Španija dolazi do vođstva preko Dijega Koste koji postiže svoj treći gol na ovom Svetskom prvenstvu.

Igrao se 54. minut kada je Kosta srećno uspeo da pošalje loptu u mrežu.

Statistic

Kao na znak, Iran se otvorio i pokušavao da napada i promeni sistem koga se držao ceo meč.

U 67. minutu su uspeli da zatresu mrežu Španije, ali je gol Seida Ezatolahija opravdano poništen zbog ofsajda.

Samo nekoliko minuta nakon toga, Španija je mogla i do 2:0, ali nakon cele gužve na gol liniji, lopta je ostala sa „pogrešne“ strane i ostalo je 1:1.

https://twitter.com/FlFAWC2018/status/1009527135462215681

U Grupi B Španija i Portugal sada imaju po četiri boda i identičnu gol razliku (4:3), Iran ima tri dok je Maroko bez bodova. U poslenjem kolu se sastaju Španija i Maroko i Portugal i Iran.