Milivojević: Ljut sam zbog gola iz kontre u 90. minutu

Vesti 23. jun 20180:44 > 0:47
Stu Forster, Getty Images Sport

Luka Milivojević bio je prilično ljut nakon poraza od Švajcarske. Zbog poraza i zbog toga što je verovao da, nakon svega, bod može da bude dobar.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

„Sada nam ostaje da pobedimo Brazil. Opet, ne možemo nikome da zamerimo ako smo rizikovali da dobijemo. Ja lično mislim da posle svega što smo videli na terenu, posebno u drugom poluvremenu, mislim da nam je bod bio dobar. Jako sam razočaran što smo primili gol u 90. minutu iz kontre. Mislim da je to bilo mnogo naivno, ali ponavljam, šta da radimo, ne možemo nikome da zamerimo“, rekao je nakon meča Luka Milivojević.

Ima li Srbija snage za pobedu protiv Brazila?

„Imaćemo snage sigurno. Ne možemo da odustanemo. Imamo pet dana do nove utakmice i idemo maksimalno da se oporavimo i da se spremimo za Brazil. Nisu oni neranjivi, a mi ne možemo da gubimo veru. Pobeda protiv Brazila nas vodi dalje i moramo da idemo na to da ih dobijemo. Koliko god to zvučalo teško, moramo da verujemo“, odlučan je Milivojević.

Delovalo je da je Milivojević jako ljut, ali kao ni Dušan Tadić nije ljut na nekog konkretno. Ljut je zbog poraza.

„Ne mogu da kažem na koga sam ljut. Jednostavno sam samo ljut zato što smo izgubili, ne mogu sada da pričam zašto sam ljut. Dosta sam ‘vruć’ i ne bih da se zloupotrebe moje reči. Meni je najbitnije da mi timski odraimo stvari. Ovako, mogu da vam kažem da sam ja bio prezedovoljan i bodom nakon svega što se desilo. Mi smo mogli i 2:0 da pobedimo. Mi smo prvo poluvreme igrali nisko, oni su kontrolisali igru, a mi smo ih ugrožavali iz kontranapada. Imali smo 10 šuteva u prvom poluvremenu. Ušli su bolje od nas u drugo poluvreme, možemo da kažemo da su fizički bili spremniji od nas i možda je tako delovalo, ali sa druge strane ja mislim da je nama bod igrao jako lepo jer oni u poslednjoj utakmici imaju imperativ pobede, gde ako ne pobede mi idemo dalje sa porazom od Brazila. U ovoj situaciji mi moramo da pobedimo. Ja sam ljut zbog gola iz kontre u 90. minutu, zato sam ljut“, u dahu je i odsečno ispričao Milivojević.

Da li je bilo komunikacije sa selektorom?

„Ne možeš da komuniciraš dok traje igra. To je teško. Dok sam bio na terenu mi smo pričali, ja sam izašao u 82. minutu. šta da radim. Nisam razočaran što sam zameljen. Moslim da ne možemo da zamerimo selektoru što je možda hteo da rizikuje i da ide na pobedu. Nemojte da krivite nikoga. Svi mi koji smo ovde smo hteli najbolje. Desi se. Šta bi bilo da je Radonjić ušao i dao gol za 2:1? Svi biste ga hvalili jel tako?“, kaže Luka.

Situacija u svlačionici, da li je bilo teških reči?

„NIje bilo teških reči. Bilo je reči podrške. Idemo u treću utakmicu da dobijemo Brazil. Mi igrači verujemo u to koliko god to zvučalo teško. Veoma sam ljut i jedva čekam da me pustite da idem“, zaključio je Milivojević na kraju