Džaka i Šaćiri su genijalni glupani

Vesti 23. jun 201811:54 > 11:56
Clive Rose, Getty Images

Tako glasi naslov teksta urednika sportske redakcije švajcarskog Blika Feliksa Bingesera.

Uprkos velikom trijumfu svog tima, jedan od najtiražnijih švajcarskih dnevnika odvojio je vremena i za komentar toga što su dvojica strelaca slavili golove pokazajući simbole druge države (Albanije). Prenosimo jedan deo tog teksta:

Pobedom 2:1 nad Srbijom Mundijal je za Švajcarsku postalo turnir bez granica. Ali slavlje sa dvoglavim orlom Šaćirija i Džake bespotrebno je i glupo.

Džaka i Šaćiri su igrači čija je samouverenost enormna, koji se najbolje osećaju na velikoj sceni i izdržali su veliki pritisak. Igrali si vrelog srca, ali im glava prilikom slavlja nije bila hladna. I to baca ogromnu senku posle sjajne večeri.

Provokaciju sa slavljem sa dvoglavim orlom navijač u Švajcarskoj još bi i mogao da prihvati kao gestove dvojice momaka sa teškim detinjstvom. Da li ce FIFA na to tako gledati, ostaje nam da čekamo, ali možemo sa sigurnošću reći da ce slučaj biti istražen, pošto je u potunoj suprotnosti sa aspiracijama FIFA.

Takva provokacija, posebno protiv tog protivnika, posebno na toj sceni, može biti kvalifikovano samo na jedan način – bespotrebno i glupo.

Gestovima Šaćirija i Džake bavio se i ugledni nemački Špigel.