Spektakl: Sjajna Belgija demolirala Tunis

Vesti 23. jun 201815:36 > 15:40
Kevin C. Cox/Getty Images

Fudbaleri Belgije demolirali se Tunis rezultatom 5:2 u utakmici drugog kola Grupe G Svetskog prvenstva u Rusiji. Na ovom sjajnom meču pred punom Otkritje Areni u Moskvi postignuto je najviše golova na ovogodišnjem tamičenju.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Belgijanci su do vođstva došli već u petom minutu kada je Eden Azar pogodio iz jedanaesterca, pošto ga je prethodno Ben Jusuf srušio na samoj ivici šesnaesterca.

Deset minuta kasnije Romelu Lukaku je duplirao prednost. Korpulentni napadač je šutirao po zemlji, a golman Tunisa nije mogao da odbrani. Lukakuu je ovo bio treći gol na ovogodišnjem prvenstvu.

Igrao se 18. minut kada je Tunis smanjio prednost jer je Kazri izveo slobodan udarac, a Bron najviše skočio i pogodio glavom za 2:1.

Lukaku je u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena postigao svoj drugi pogodak na meču, četvrti ukupno na turniru. Menije je servirao loptu, a fudbaler Mančester Junajteda nije imao dilemu i u situaciji 1:1 matirao golmana Tunižana.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 3:1, a do sledećeg pogotka se čekalo do šestog minuta drugog poluvremena kada je Aldervajreld dugom loptom sjajno uposlio Azara, koji je prosledio za 4:1.

U 90. minutu Miši Batšuaji je uspeo da pogodi za 5:1, posle što mu je Tilemans uputio dugi pas.

Tačku na utakmicu stavio je reprezentativac Tunisa Hazri golom u 93. minutu za konačnih 5:2.

Stanje na tabeli možete pogledati OVDE.