Osorio o Mažiću: Ne volim o sudijama, ali…

Vesti 23. jun 201820:45 > 21:09
Hector Vivas/Getty Images

Selektor Meksika Huan Karlos Osorio nije bio zadovoljan kriterijumom suđenja koji je uspostavio srpski arbitar Milorad Mažić u pobedi Latinoamerikanaca nad Južnom Korejom na Mundijalu u Rusiji (2:1).

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Srpski sudija je dobro odradio posao u Rostovu na Donu, dodelio je četiri žuta kartona igračima Južne Koreje, ali selektor Meksika smatra da su protivnički igrači trebali da budu i još više sankcionisani. On je posebno ukazao na podatak da su Korejci 24 puta faulirali Meksikance, koji su to prema rivalu učinili sedam puta. 

„Obično, ne volim da pričam o sudijama, ali postoji nešto što mi se nije svidelo, a to su 24 prekršaja nad mojim igračima. Veoma je lako utvrditi ko ih je učinio. Za dobro fudbala nadam se da će biti preduzete neophodne preventivne mere„, rekao je Osorio posle utakmice. 

Meksiko je sjajno počeo turnir pobedama protiv Nemačke i Južne Koreje, ali selektor Osorio odbija stvaranje euforije.

„Moramo da sprečimo da nas obuzme euforija i da se posvetimo pripremi utakmice protiv Švedske. Dirljivo je videti toliko navijača koji prate meksički tim. Dirnut sam kada se čuje meksička himna, zamislite kako je igračima. Mi moramo da se pripremimo za sledeći meč kao da je poslednji, kao i da doguramo što dalje na Mundijalu“, dodao je Osorio. 

 Meksiko u poslednjem kolu grupne faze igra protiv Švedske. 

Elsa, Getty Images Sport