Kros za preokret u nadoknadi i prvu pobedu Nemačke

Vesti 23. jun 201821:51 > 21:55
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Reprezentacija Nemačke je u 95. minutu, sa igračem manje došla do spektakularne pobede protiv Švedske 2:1 u drugom kolu Grupe E i sačuvala nade u plasman u osminu finala.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Prvo poluvreme otvorili su dobrom prilikom Nemci preko Julijana Drakslera, ali nakon toga je Švedska bila ekipa koja je dominirala terenom.

Ridiger je imao sjajnu priliku nakon brze kontre, ali Nojer je bio siguran. Bilo je kontakta između golmana Nemačke i igrača Švedske, ali sudija nije pregledao snimak i nije bilo penala za Šveđane.

Meč je svakako obeležio i sudar Toivonena i Rudija. Toivonen je nenamerno u skoku zakažio Rudija kopačkom u nos i zbog obilnog krvarenja Rudi je na kraju zamenjen.

Nepunih 10 minuta kasnije, (32. minut meča) Toivonen je doneo prednost Švedskoj. Sjajno je primio loptu i iskosa lopbovao Nojera za 1:0.

Do kraja poluvremena je Švedska mogla do gola u dva navrata, prvo preko Larsona a zatim i preko Berga.

Na samom početku drugog poluvremena Nemačka dolazi do prvog gola na šampionatu i do izjednačenja. Ubačenu loptu Vernera sjajno je ispratio Marko Rojs koji je Pancerima doneo izjednačenje u 48. minutu.

Nemačka je nakon gola potpuno preuzela meč. Napadali su Panceri konstantno, ali je Olsen odolevao na golu Švedske.

Stetistic

Imli su i Šveđani svoje prilike. Kako se bližio kraj meča uspevali su da se oslobode pritiska i priprete preko Forsberga.

Igrao se 82. minut kada je Nemača ostala sa igračem manje na terenu, nakon što je drugi žuti karton dobio Žerom Boateng.

Kada je izgledalo da je gotovo, Toni Kros je spektakularnim golom, u petom minutu nadoknade doneo preokret i pobedu Nemačkoj.

U poslednjem kolu, 27. juna od 16 časova sastaju se Meksiko i Švedska i Nemačka i Južna Koreja. Nemačkoj treba pobeda protiv Južđne Koreje, ali će Panceri pratiti i meč Meksika i Švedske u kom obema ekipama „igra“ samo trijumf jer može da se napravi krug od tri ekipe sa po šest bodova.