Anderson: Mnogo boli, oštećeni smo za penal!

Vesti 23. jun 201822:52 > 22:56
Stu Forster, Getty Images Sport

Selektor reprezentacije Švedske Jane Anderson bio je utučen posle poraza od Nemačke u 2. kolu grupe F na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Skandinavci su vodili, imali su i igrača u poslednjih desetak minuta, ali je Toni Kros prelepim golom u 95. minutu Pancerima doneo trijumf koji im širom otvara vrata plasmanu u osminu finala.

Meč je bio vrlo emotivan. Uradili smo odličan posao, a tim je igrao na način na koji smo morali da igramo. Uspeli smo da postignemo gol protiv odličnog tima. Neću nikoga kriviti, ali ako pogledate snimak, videćete da je postojao očigledan penal. Taj jedanaesterac bi nam mnogo pomogao u duelu protiv ekipe kao što je Nemačka,“ rekao je Anderson i dodao:

„Prva polovina meča bila je odlična. Na početku drugog poluvremena Nemci su postigli gol, a za nas je utakmica postala komplikovanija. Zapravo, nisu imali mnogo šansi da postignu gol. Ne mislim da smo zaslužili poraz, ali je teško kriviti nekoga zbog ovoga. Ponavljam, meč je bio izuzetno emocionalan. Verovatno je ovo najbolniji kraj meča u mojoj karijeri. Međutim, situacija u grupi je i dalje veoma komplikovana, imamo šanse da idemo dalje.

Anderson se vratio na spornu situaciju iz prvog poluvremena kada je Ridiger oborio Berga u gol šansi.

Nisam video taj detalj, ali moji saradnici su mi rekli da je očigledan penal. Sudija nije reagovao i mi tu ništa ne možemo da uradimo. Ne mogu da ga kritikujem dok ne vidim snimak sopstvenim očima. Međutim, verujem svom stručnom štabu,“ naglasio je Anderson.

Švedska u poslednjem kolu igra protiv Meksika, dok Nemačku očekuje duel sa Južnom Korejom.