Rojs: Mnogi u Nemačkoj želeli su da ispadnemo

Vesti 24. jun 20184:13 > 4:30
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nemačka je čudesnim golom Tonija Krosa u 95. minutu došla do pobede nad Švedskoj koja je ostavlja u životu na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Jedan od junaka je i strelac izjednačujućeg gola Marko Rojs, koji je imao zanimljivu izjavu posle meča.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Mnogi u Nemačkoj priželjkivali su naše ispadanje. Ali pokazali smo timski duh, bez obzira što su Šveđani vodili. Naravno, imali smo šanse i ranije da postignemo gol, ali smo bili odlučni do kraja – rekao je Rojs.

Naravno, dotakao se i junaka meča Tonija Krosa.

On je pokazivao i ranije talenat za ovakve stvari, ali to učiniti u situaciji kada više nema popravnog i kada sve zavisi od tog slobodnog udarca, za svako je poštovanje.

Nemačka je sada na deobi drugog mesta Grupe F sa Švedskog i obe reprezentacije imaju po tri boda i identičnu gol razliku 2:2. Prvi je Meksiko sa šest i gol razlikom 3:1. Nemačka prolazi sigurno dalje u slučaju da Južnu Koreju pobedi sa dva gola razlike u poslednjem kolu, a u slučaju da pobedi minimalno moraće da gleda meč Meksika i Švedske i da se nada da neće biti minimalan trijumf Šveđana i da pri tom neće postići više golova od Pancera.