Dan 11: Postupak protiv Kokeze, kraj za Poljsku

Vesti 24. jun 20188:04 > 23:52
Alex Livesey, Getty Images Sport

U nedelju je na programu bio 11. dan Svetskog prvenstva. U prvom meču Engleska je sa 6:1 savladala Panamu. Japan i Senegal su u okviru grupe H potom igrali 2:2, dok je dan i celokupno drugo kolo Mondijala zatvorio trijumf Poljske nad Kolumbijom 3:0.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

14:00 Engleska – Panama 6:1 (statistika)

17:00 Japan – Senegal 2:2 (statistika)

20:00Poljska – Kolumbija 0:3 (statistika)

Ne propustite da pogledate servis Sport kluba sa svim statistikama, rezultatima i tabelama!

23:54 Selektor Kolumbije Hose Pekerman bio jepresrećan što je Radamel Falkao konačno postigao gol na Svetskom prvenstvu, u trijumfu nad Poljskom.

22:55 Selektor Poljske Adam Navalka rekao je posle poraza od Kolumbije da su senjegovi fudbaleri borili do samog kraja, uprkostome što su već posle dva kola eliminisani sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

22:24 Hrvatski fudbaler Dejan Lovren rekao je da bi njegov sunarodnikLuka Modrić do sada osvojio Zlatnu loptu da je Španac ili Nemac.

21:50 Poljska je poražena sa 3:0, što znači i njenu eliminaciju sa SP. 

21:46 U 85. minutu je Uribe imao dobru priliku za 4:0, kada je šutirao petom sa samo nekoliko metara, ali na sreću Poljaka nije bio precizan. Tri minuta kasnije je na drugoj strani odlično probao Levandovski sa 20 metara, ali je Ospina sjajno odbranio.

21:35 Selektor Senegala Aliju Sise rekao je da njegov tim ima za čim da žali posle remija sa Japanom.

21:35 Pet minuta kasnije Poljska je potpuno razbijena, a strelac trećeg gola za Kolumbiju bio je Huan Kvadrado. On je odlično utrčao po desnoj strani posle asistencije Hames Rodrigeza, pretrčao je sam više od 30 metara, da bi bez problema matirao nemoćnog Šćesnog. 

21:30 Nastavljeno je sa veoma grubom igrom oba tima i u drugom poluvremenu, a Poljska je uspela samo jednom da pripreti preko neprimetnog Levandovskog koji je šutirao u Ospinu. U 70. minutu je letargiju Poljaka iskoristio Radamel Falkao, koji je prevario uspavane defanzivce rivala, koji nisu uspeli da postave ofsajd-zamku. Huan Kvintero je pronašao El Tigrea, koji je sam istrčao pred Šćesnog i šutirao precizno desnim spoljnim delom stopala. 

21:13 Selektor Japana Akira Nišino rekao je posle remija sa Senegalom da veruje da njegov tim zahvaljujući tom rezultatu može do uspeha u narednom meču sa Poljskom.

20:54 Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradonazatražio je razgovor sa svojim sunarodnicima koji brane boje reprezentacije na Svetskom prvenstvupred odlučujuću utakmicu grupne faze sa Nigerijom.

20:50 Prvo poluvreme je završeno prednošću Kolumbije od 1:0. Za brigu selektora Kolumbije Hozea Pekermana bila je i povreda Abela Agilara, koji je na nosilima iznet sa terena u 32. minutu. Zamenio ga je Mateus Uribe. 

20:40 Nije viđeno mnogo šansi u prvih pola sata utakmice Poljske i Kolumbije. Igralo se uglavnom na sredini terena, a inicijativu su preuzeli Kolumbijci, koji su preko Falkaoa i Kvadrada nekoliko puta bili u dobrim pozicijama, ali bez završnog udarca. Ono što nisu uspeli njegovi saigrači, pošlo je za rukom Jeriju Mini u 40. minutu. Defanzivac Barselone je bio najviši u skoku posle centaršuta Hamesa Rodrigeza, defanzivci Poljske su bili statični, dok se u prazno bacio i golman Vojčeh Šćesni, da bi bio lako savladan. 

20:11 FIFA pokrenula postupak protivprvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze i švajcarskog fudbalera Štefana Lihštajnera.

19:52 – Ukoliko Robert Levandovski postigne gol u duelu sa Kolumbijom, postaće prvi Poljak koji je postigao pogodak i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu u fudbalu. 

19:18 – Posle remija u Jekaterinburgu, Poljska i Kolumbija u Kazanju nemaju pravo na poraz. Poznati su i sastavi za ovaj meč. 

18:52 – Završena je utakmica u Jekaterinburgu. Konačan rezultat Japan – Senegal 2:2.

18:40 – Selektor Paname Ernan Gomez je bio pun hvale za Engleze posle poraza od 6:1.

18:35 – Japan se nije predavao, pa je u 78. minutu ponovo izjednačio. Strelac je bio Keisuke Honda, koji je u igru ušao šest minuta ranije. Centaršut je uputio Osako, golman Senegala Kadim N’Diaje je očajno reagovao i promašio loptu, Inui je prvi stigao da reaguje, asistirao je Hondi, koji je zatresao mrežu. 

18:27 – U 71. minutu Senegal stiže do vođstva golom Muse Vagea, koji je efektno zatresao mrežu Kavašime. Akciju je započeo Mane uz levu aut liniju, lopta je stigla do Sabalija, koji je uputio pas u srce šesnaesterca, Nijang je potkačio loptu, koja je došla do Vagea, da bi je „zakucao“ pod prečku gola Japana. 

18:15 – Japan je u drugom poluvremenu bio kvalitetnija ekipa, a u 61. minutu je stopostotnu priliku imao Juja Osako koji je sa nekoiliko metara promašio loptu. Takaši Inui je tri minuta kasnije pogodio prečku. 

18:06 – U 48. minutu je Juja Osako imao prvu šansu za Japan u drugom poluvremenu, ali njegov udarac glavom nije završio u mreži Senegala. Na drugoj strani je Mbaje Nijang bio opasan po gol Japana, ali nije došlo do promene na semaforu. 

17:45 – Do kraja poluvremena je Senegal pokušao preko Mbaje Nijanga u 39. minutu, kada je njegov udarac po sredini gola zaustavio Kavašima, ali se rezultat nije promenio – 1:1. 

17:34 – Posle perioda igre u kojem nije bilo šansi na obe strane, ali je Senegal imao jalovu inicijativu, do izjednačenja je došao Japan. Strelac za Samuraje u 34. minutu je bio Takaši Inui. Jedan od defanzivaca Japana je uputio dug pas ka Jutu Nagatomu, koji je loptu sjajno prihvatio u šesnaestercu Senegala, prošao jednog od odbrambenih igrača afričke selekcije, prepustio je Inuiju koji je sa nekih desetak metara odlično šutirao u donji levi ugao protivničkog gola. 

17:12 – Senegal je poveo u 12. minutu, a strelac je bio napadač Liverpula Sadio Mane. Musa Vage je prihvatio loptu na desnoj strani terena, centrirao je na drugu stranu, gde je slabo intervenisao Haraguči. Lopta je stigla do Jusufa Sabalija, koji je šutirao, ali je loše odbranio golman Japana Kavašima, što je iskoristio Sadio Mane da lako smesti loptu u mrežu. 

16:59Veoma zanimljivu izjavu o svom poslednjem Mundijalu dao je francuski vezista Pol Pogba.

16:33 FIFA je kaznila Poljsku na isti način kao i Srbiju pre nekoliko dana

16:09 – U drugom meču dana snage će odmeriti Japan i Senegal, a poznati su i sastavi te dve ekipe: 

15:59 – Izveštač Sport kluba u Rusiji Darko Plavišić analizirao je veliku pobedu Nemačke protiv Švedske, dok je kolega Neven Cvijanović opisao Moskvu iz nekog drugog ugla

15:55 Engleska je u osmini finala. Ostaje da vidimo kako će sa Belgijancima podeliti prvo i drugo mesto.

15:37 Panama konačno dolazi do gola na ovom meču. Strelac je bio Boloj kome je ovo peti gol u dresu reprezentacije. Biće zanimljivo u poslednjem kolu ove grupe jer uz trenutni rezultat Engleska i Belgija imaju istovetnu gol razliku. 

15:20 Het – trik Harija Kejna, peti na ovom šampionatu kojim je Engleska došla na 6:0 protiv Paname. Lopta je Kejna bukvalno okrznula po nozi i ušla u mrežu, ili je on namerno podmetnuo nogu kako bi mu gol bio pripisan. Nekoliko sekundi nakon toga Kejn je otišao na klupu na zaslužen odmor.

14:50 Pet golova Engleza u prvom poluvremenu je tek peti takav slučaj u istoriji Mondijala. Prethodnog puta, u tome su uspeli Nemci 2014. godine, u onom čuvenom polufinalu u Brazilu protiv selekcije domaćina.

14:45 Goool! Rapsodiju Engleske nastavio je Kejn pogotkom u 45+1. minutu – 5:0! Ponovo je sjajni napadač pogodio sa bele tačke, koji je i bio oboren u šesnaestercu Panamaca kod penala.

14:40 Goool! Nastavlja se kanonada ekipe Gereta Sautgejta, Stons je drugim golom na meču, u 40. minutu, povisio rezultat na 4:0! Kejn je vratio loptu na peterac, udarac glavom Sterlinga odbio je golman Haime Penedo pravo na nogu visokog defanzivca, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

14:35 Goool! Engleska vodi sa 3:0 od 36. minuta. Fantastičan pogodak postigao je Lingard. Posle duplog pasa sa Rahimom Sterlingom, vezista Mančester Junajteda je efektno pogodio gornji desni ugao gola Paname i prakično osigurao pobedu i plasman u osminu finala za Engleze.

14:30 Kejn je prvi kapiten Engleske koji je postigao tri gola na Svetskom prvenstvu. Do sada, Dejvid Bekam i Alan Širer su davali po dva.

14:28 Kejnov jedanaesterac je 15. na Mondijalu u Rusiji, od čega je tri promašeno. Zanimljivo, dva od ta tri dogodila su se istog dana – 16. juna. U pitanju su penali Lionela Mesija i Kristijana Kueve.

https://twitter.com/football_se/status/1010861776186040320

14:22 Goool! Englezi vode 2:0 od 22. minuta, golom Harija Kejna sa penala! Jedanaestercu je prethodio prekršaj Fidela Eskobara nad Džesijem Lingardom.  Za sjajnog napadača to je treći pogodak na Mondijalu.

14:14 Stons je prvi igrač Mančester Sitija koji je postigao gol za Gordi albion još od 1982. i Trevora Frensisa.

14:08 Goool! Engleska vodi 1:0 od osmog minuta, strelac je Džon Stons. Ponovo su Englezi do pogotka došli posle prekida – Kiran Tripije je izveo korner, a Stons posle sjajne demarkacije sa pet metara zakucao loptu u mrežu.

14:00 Startovala je prva utakmica današnjeg dana između Engleske i Paname. Gordi albion ima priliku da pobedom obezbedi plasman u osminu finala.

13:55 Selektor Japana kaže da je savetovao igračima da porastu po pet centimetara i ugoje se po pet kilograma, ali pošto nisu uspeli moraće da koriste mozak u meču sa Senegalom. 

13:25 Sa jednakim optimizmom meč sa Selesaom najavio je i trener u stručnom štabu Srbije Milan Rastavac.

13:16 Pogledali smo se u oči. Možemo protiv Brazila„, istakao je Dušan Tadić na konferenciji za medije.

13:12 Poznate su postave Engleske i Paname. Kao što je najavljivano, kod Engleza nema Dele Alija. Umesto njega, od starta će krenuti Ruben Loftus-Čik.

13:05 Stadion u Nižnji Novgorodu spreman je da ugosti Englesku i Panamu od 14 časova. Ovako izgleda praznim tribinama.

12:53 Fudbalere Senegala od 17 časova očekuje duel sa Japanom u okviru drugog kola grupe H. Pogledajte na koji način ekipa Aliua Sisea gradi timski duh. Senegalska „haka“.

12:40 Napadač Egipta Mohamed Salah postao je počasni građanin Republike Čečenije, na svečanoj večeri koju je organizvao lider te republike Ramzan Kadirov.

11:45 U iščekivanju prvog meča dana između Engleske i Paname, zavirite u svlačionicu Gordi albiona.

11:20 Novak Đoković od 15:30 igra finale Kvinsa, a uoči tog meča dao je svoje viđenje sporne situacije iz utakmice Srbija – Švajcarska.

10:40 Engleska reprezentacija ima priliku da pobedom nad Panamom obezbedi plasman u osminu finala. Zbog čega selektor Geret Sautgejt smatra da njegovi igrači ne treba da budu pod pritiskom?

10:15 Koliko Hrvatska može na Mondijalu? „Uz malo sreće, uz dosadašnje partije, sve je moguće“, poručio je Ivan Perišić.

09:35 Atmosfera u reprezentaciji Brazila nije na željenom nivou. Zbog čega je Tijago Silva ljut na Nejmara?

09:09 Napadaču Argentine Lionelu Mesiju danas je rođendan. Ipak, postavlja se pitanje da li mu je do slavlja posle dosadašnjih izdanja Gaučosa. Kako je to izgledalo protiv Hrvatske pogledajte i sami.

08:45 O Nemcima, Meksiku, kultnom heroju Osoriju, hemiji koja vlada u belgijskom timu… Čitajte u 10. izdanju Vlade u međuprostoru.

08:22 Aktuelni šampion Nemačka je golom Tonija Krosa u nadoknadi vremena savladala Švedsku i sada ima realne šanse da se domogne osmine finala. Zbog čega je veći deo tamošnje javnosti želelo ekspresno ispadanje ekipe Joahima Leva?

08:20 Utisci sa utakmice Srbije i Švajcarske se još nisu slegli. Nezadovoljstvo suđenjem sada je javno izrazio i predsednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza. Brutalna, izrežirana pljačka od strane FIFA„,kazao je Kokeza u intervjuu za BBC.

08:18 Kako Srbiju u drugi krug vodi i remi protiv Brazila u poslednjem kolu, pročitajte u tekstu Vladimira Vesića.

08:15 Pre nego što pređemo na nedeljna dešavanja, ovo je prava prilika pogledate „Smoki mega hrsker“ podkast, u kojem su Vladimir Novaković, Milo Lekić i Ranko Čabarkapa analizirali deseti dan šampionata.

08:00 Dobro došli na dnevni blog Sport Kluba na kojem ćete pratiti sva dešavanja sa 11. dana Svetskog prvenstva u Rusiji!