Urugvajci na vrhu grupe A, Rusi pali u prvih pola sata

Vesti 25. jun 201817:44 > 17:47
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Fudbaleri Urugvaja savladali su Ruse 3:0 u trećem kolu Svetskog prvenstva i tako su obezbedili prvo mesto u grupi A. Rusi su sa šest bodova iz tri meča drugi i idu u osminu finala.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

U prvih deset minuta nije bilo uzbuđenja dok Rusi nisu napravili faul na ivici šesnaesterca. Loptu je namestio Luis Suarez, Igor Akinfejev nije najsrećnije namestio živi zid pa je to urugvajskom špicu dalo priliku da briljantnim šutem pogodi donji levi ugao ruskog gola.

https://twitter.com/PrasaannaG/status/1011264972175753218

Rusi su ubrzo probali preko Denisa Čeriševa, ali je taj šut odbranio Fernando Muslera. Upravo je Čerišev bio strelac ali autogola u 23. minutu kada je posle šuta Dijega Laksalta on skrenuo loptu u mrežu Akinfejeva koji nije na vreme reagovao.

„Zbornaja“ je ušla u još veći problem u 36. minutu kada je neopreznim startom Igor Smoljnikov napravio faul za drugi žuti karton. On je prethodni karton napravio samo devet minuta ranije.

Urugvajci u prvom poluvremenu nisu više pravili šansi, a slično je bilo i u nastavku kada nisu imali mnogo prilika. Rusi su se na drugoj strani trudili da dođu do prilika, ali je ipak Edison Kavani zapečatio pobedu „urusa“ golom u 90. minutu. 

Egipćani i Saudijci su igrali u Volgogradu, a prednost „faraonima“ je doneo Mohamed Salah. Njemu su saigrači poslali dugu loptu preko sredine, saudijski golman je istrčao pa ga je Salah lako lobovao. Saudijci su imali penal u 41. minutu, ali je Fahadu Al Muvaladu je penal odbranio 45-godišnji golman Esad El Hadari. On međutim nije mogao da odbrani drugi penal za Arabiju kog je iskoristio Salman Al Faradž.

Saudijska Arabija je bila opasnija u nastavku, ali je čak i golman El Hadari nekoliko puta spasao svoj tim. On je inače zvanično sa 45 godina postao najstariji fudbaler na Svetskom prvenstvu, a postao je tek četvrti debitant koji je na Mundijalu odbranio penal.

Egipćani su takođe do kraja imali svoje prilike, ali je tek u četvrtom minutu sudijske nadoknade postavljen konačan rezultat. Gol je posle dobre kombinacije postigao Salem Al Davasari. Na ovaj način su Saudijci preokrenuli ceo meč ali i situaciju na tabeli jer će sada završiti kao trećeplasirani, dok je Egipat poslednji.