Martines: Možda promenim ceo tim za Englesku

Vesti 26. jun 201813:07 > 13:11
Shaun Botterill, Getty Images

Selektor Belgije Roberto Martines najavio je da bi na teren u duelu sa Engleskom mogao da izvede u potpuno drugačiji tim u odnosu na prva dva kola grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

I Belgijanci  i Englezi su obezbedili mesto u osmini finala, ali će njihov međusobni susret, koji je na programu u četvrtak, odrediti ko će sa koje pozicije proći dalje.

Martines u svojim redovima ima trojicu igrači koji su od početka Mundijala zaradili javne opomene, a povrede muče Edena Azara i Romelua Lukakua. Zbog toga je španski stručnjak najavio da postoji opcija da će zameniti sve fudbalere koji su igrali prve dve utakmice.

Ako bih pričao o svakom fudbaleru, smatram da svaki od njih zaslužuje da igra na Svetskom prvenstvu. I zbog toga je meni važno što mogu da im dam tu priliku i vidim kako mogu da reaguju na terenu i koliko mogu da doprinesu. Niko nema garantovano mesto u ovom timu u ovom trenutku. Tako gledamo na trenutnu situaciju„, rekao je Martines.

Vensan Kompani bi trebalo da se vrati u tim Belgije pošto je zbog povrede prepona propustio duele sa Tunisom i Panamom. Kapiten Mančester Sitija je u ponedeljak prvi put trenirao sa svojom reprezentacijom od dolaska u Rusiju.

Lukaku je doživeo povredu članka u pobedi nad Tunisom, u kojoj je bio dvostruki strelac, dok Azar, koji je takođe postigao dva gola na toj utakmici, ima problem sa listom. Na spisku igrača koji imaju kartone su Kevin de Brujne, Jan Fertongen i Tomas Munije.

Duel između Engleske i Belgije na programu je u četvrtak od 20 časova u Kalinjingradu, a pobednik tog susreta osvojiće prvo mesto u grupi G. U slučaju remija, gledaće se gol razlika.