Šuker: Ne bojim se Danske, ali nemojte o četvrtfinalu

Vesti 27. jun 20185:59 > 6:01
Alex Livesey/Getty Images

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker kaže da je ugled Hrvatske dodatno porastao posle pobede nad Islandom 2:1 jer su Vatreni pokazali da ne kalkulišu čak i u situaciji kada su obezbedili prvo mesto na tabeli.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

„Idemo dalje, tiha voda breg roni. Razgovarao sam u svlačionici sa selektorom i igračima, spremni smo za Dansku. Verujem da ćemo dati 120 posto. Ne bojim se. Vi novinari ste pisali da Hrvatska igra s B sastavom, a setite se da smo Meksiko pobedili sa C sastavom“, kaže Šuker posle trijumfa kojim su Vatreni završili grupu sa maksimalnih devet bodova.

Na pitanje da uporedi sadašnju i svoju generaciju iz 1998. godine, koja je bila treća na svetu, Šuker odgovara:

„Danas je lopta brža, kopačke su bolje. Teren je 1,3 milimetra danas. Imali smo tada sjajnu generaciju i sjajnog selektora, ali videćemo“.

Predsednik HNS kaže da je primio brojne čestitke posle meča, a da li su čestitali i Argentinci?

„Ne bih o imenima, znate… Mnogo njih se javilo, veruju u Hrvatsku. Nije ovo školsko takmičenje, ovo je ipak Mundijal. Skromni smo, fizički smo spremni, snažni i krasi nas zajedništvo. Vas medije molim da ne pričate o četvrtfinalu, već da se koncentršemo na Dansku. To je jedna ekipa koja, da ih ne uvredim… Ekipa koja ima dobar blok. Biće teško, ključ je na sredini terena, a mi moramo da budemo agresivni kao protiv Argentine“, zaključio je Šuker.

Utakmica između Hrvatske i Danske igra se prvog jula od 20 časova.