Žuti kartoni osakatili Švajcarce

Vesti 28. jun 20184:29 > 4:44
Clive Brunskill/Getty Images

Tri igrača fudbalske reprezentacije Švajcarske su dobili žute kartone u poslednjem kolu grupe E Svetskog prvenstva protiv Kostarike, a dvojica od njih zbog toga neće igrati meč osmine finala protiv Švedske.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Blerim Džemaili i Josip Drmić su dali golove za Švajcarsku protiv Kostarike, ali će dva imena na semaforu zabrinuti Švajcarce i selektora Vladimira Petkovića. Štefan Lihtštajner i Fabijan Šer su dobili žute kartone u tom meču, a kako imaju kartone iz ranijih duela neće moći da budu ni na klupi za meč sa Šveđanima u osmini finala. 

Lihtštajner je kapiten Švajcarske i jedan je od ključnih odbrambenih igrača, a javnu opomenu je dobio u prvom poluvremenu. Još veća šteta za tim je što je štoper Šer možda mogao lako da izbegne žuti karton. On je napravio faul u 83. minutu, a selektor Petković ga nije izveo kako bi ga sačuvao od nove opomene. 

Selektor Švajcarske je na vreme međutim izveo Džerdana Šaćirija koji je inače prvi žuti karton na prvenstvu dobio zbog proslave gola protiv Srbije kada je skinuo dres.