Erikson: Engleska bi lakše pobedila Brazil od Švedske

Vesti 30. jun 20182:48 > 3:06
Michael Dodge, Getty Images Sport

Švedski stručnjak i bivši selektor reprezentacije Engleske Sven Joran Erikson smatra da su se u Albionu preračunali ako misle da se na Mundijalu u Rusiji nalaze u lakšem delu žreba u nokaut fazi.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Ne propustite da pogledate servis Sport Kluba sa svim rezultatima, statistikama i tabelama!

Engleska je u trećem kolu grupne faze izgubila od Belgije (1:0), te je kao drugoplasirana poslata u osminu finala, gde će igrati protiv Kolumbije. U istoj polovini žreba su spojeni i Švedska – Švajcarska, Hrvatska – Danska i Španija – Rusija, pa je utisak da se radi o lakšoj polovini. 

Bivši selektor Engleske Erikson smatra da je pogrešno razmišljati na taj način, već da bi izabranici Gereta Sautgejta više šansi imali protiv Brazila, nego protiv mogućeg rivala Švedske. 

„Iznenađen sam, čini se da su u Engleskoj svi srećni pošto misle da su u pravom delu kostura jer su izbegli polovinu sa Brazilom. U poslednjih 30 godina, koliko puta je Engleska pobedila Švedsku? Dva puta, ne baš često. Mislim da bi Engleska lakše savladala Brazil nego Švedsku. Šveđane će teško slomiti“, rekao je nekadašnji trener Rome, Benfike, Lacija, Mančester Sitija…

Erikson je bio selektor Engleske od 2001. do 2006. i takođe je imao „problema“ sa sunarodnicima.

„Njihovi napadači su defanzivci kada dođe vreme za odbranu. Dok sam bio selektor Engleske igrali smo četiri puta, tri puta je bilo nerešeno, a jednom smo izgubili. Pre toga je Švedska pobeđivala Englesku u važnim utakmicama“, dodao je Erikson.

On je naglasio i da Englezi ne bi trebalo da imaju puno problema protiv Kolumbijaca.

„Očekujem da Engleska pobedi Kolumbiju. Nema potrebe za penalima, mogu to i za 90 minuta. Ključ je u dobroj odbrani. Ne treba dati šansu Kolumbiji jer imaju igrače kao Huan Kvadrado, koji mogu da reše situacije jedan na jedan“, zaključio je Šveđanin.